Ez bizony fájt…

Hiába kezdett jól Orosházán az Eszterházy SC, a második félidőben változott a játék, és nem maradt esély a győzelemre.


 

Nem mondhatni, hogy Orosházán a kutya sem volt kíváncsi a házigazda első hazai bajnoki mérkőzésére. Húsz perccel az Eszterházy SC elleni találkozót megelőzően, ugyan még nem túl sokan foglaltak helyet a helyi létesítmény lelátóin, a korán érkezők közül viszont akadt olyan is, aki ebbel (!) érkezett az összecsapásra.

Egyébként sem gondoltuk volna, hogy kutyaütő meccs előtt állunk, elvégre is, ha csak a tabella két forduló utáni állásából indultunk ki, a harmadik helyezett vendége a listavezető volt. Ezen kívül is sejthettük, hogy tüzes ütközet vár az egyetemistákra, a Viharsarokban legalábbis sohasem könnyű. A recept ennek ellenére megvolt, már csak az hiányzott, hogy ezek alapján meg is főzzék szombat esti vacsorájukat az egriek.

Nos, az előétel elég finomra sikeredett, legalábbis az első tíz perc álomszerű védekezést hozott az ESC-től. Habár elől több ígéretes lehetőség is kimaradt, ennek ellenére a hátsó alakzat nullára hozta le a félidő első harmadát. Az első hazai találatnak csak ezután, a tizenegyedik minutumban örülhettek az orosházi drukkerek, ekkor jártunk 1-4-nél.

Sajnos az első gól gyorsan hozott magával újabb kettőt, ráadásul mindkét esetben üres kapura, ezek alapján is kijelenthető, a vendégek első emberhátránya, ezen belül a kapus nélküli támadójáték nem sült ezúttal. Innentől kezdve már felváltva potyogtak a találatok mindkét oldalon, kvázi sokkal szorosabb meccs bontakozott ki, mint arra a jó rajt után számítottunk.

Azt is meg kell említeni, hogy ezúttal is rendkívül sok kecsegtető helyzetet hagytak ki Zsadányi Sándor tanítványai, ami egyfelől a kellő koncentráció hiányában történhetett meg, másrészt az ONKC hálóőre, Bálint Anna miatt. A hazaiak kapusa nem egy ajtó-ablak ziccert tornászott ki, emiatt is vonulhattak a mieink „csak” plusz kettes előnnyel a pihenőre.

Ha már gasztronómiai hasonlatokkal igyekeztünk összefoglalni egyes történéseit a találkozónak, a második felvonás elejéről a gyomorrontás kifejezés juthatott eszünkbe. Amennyiben legalábbis arra gondolunk, hogy fordulás után öt perc alatt már öt kapott gólnál jártak az egriek, akkor valóban nem nagyon ízlett a folytatás.

Az Orosháza ennek apropóján megérezte a „vérszagot”, és először a mérkőzésen egyenlített. Más meccs kezdődött, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy a védekezés elpuhult, és könnyen adták a gólokat ellenfelüknek a mieink. Elől ráadásul abból a szempontból nem történt változás, hogy remek kapusteljesítmény nehezítette a feladatot.

Ezt követően, egy darabig még sikerült az egyetemistáknak diktálniuk a tempót, viszont a negyvenhatodik percben már nem lehetett elkerülni azt, ami egy ideje érett. Antal Jenifer hétméteresével először álltak jobban a hazaiak, majd miután egy véleményes kiállítás sújtotta a vendég csapatot, a már nyolcadik góljánál tartó Márczy Tekla jóvoltából 23-21-re vezetett a házigazda…

Zsadányi Sándor rögtön időt is kért, nem tehetett mást, hiszen gond volt a pályán, nem is kicsi. Sajnos azonban innen már nem volt visszaút. Az Orosháza nagyon okosan és rutinosan őrizte az idő közben megszerzett háromgólos vezetését, hiszen, amikor végre vendég gólnak örülhettünk, rögtön jött a válasz. Az utolsó percek emiatt semmilyen izgalmat nem tartogattak számunkra, hiszen már öttel is vezetett az ONKC. Az Eszterházy SC így hiába kezdett álomszerűen, csalódást keltő vereséget szenvedett, aminek majd később derül ki, mekkora jelentősége lesz a végelszámolásnál.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – Ennyi kihagyott ziccerrel, és a helyzettől megijedve, hogy visszajött a mérkőzésbe az ellenfél, nem lehet nyerni…


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, kelet, 3. forduló
Oxxo Energy Orosházi NKC – Eszterházy SC 30-27 (11-13)
Orosháza, Eötvös Sportcsarnok, 150 néző.
V.: Kovács-Sebők S., Réti R.
ESC: Nagy É. – Bernát D. 3, Györfi 3, Bató 9 (5), Alaxai 2, Szecsődi 6, Lengyel E. 3. Cs.: Leiner – Szeberényi 1, Pankotai, Romány. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 4/4. ill. 6/5.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 4 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 0-2, 12. p.: 1-4, 18. p.: 5-8, 24. p.: 7-10, 36. p.: 15-16, 42. p.: 19-19, 48. p.: 23-21, 54. p.: 26-24.

 

A 3. forduló további eredményei:

Csepel DSE – FTC U19 28-33
Tempo KSE – Kispest NKK 34-29
Hajdúnánás SK – PC Trade Szegedi NKE 27-17
Békéscsabai ENKSE – Levendula Hotel Algyő 25-23

 

 

Fenyves Balázs, 2021.09.25.