Fiatalos rutingyőzelem

Nem kellett izgulni a Tempo KSE elleni, hazai bajnokin, amely végén kilencgólos győzelem került a jegyzőkönyvbe.


 

Szombaton este a bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójához érkeztünk, már, ami az első kört illeti, az Eszterházy SC felnőtt együttese pedig már csak a vendég Tempo KSE ellen nem lépett pályára ebben a szezonban az NB I/B keleti csoportjának mezőnyéből. A bajnokságon kívül más a helyzet, hiszen a Magyar Kupa második körében is ez a két gárda feszült egymásnak, amikoris hat találattal a mieink bizonyultak jobbnak.

Nyilvánvalóan ez volt a tervük az egyetemistáknak ezen az összecsapáson is, más kérdés, hogy ahhoz a találkozóhoz képest megint másabb kerettel vághatott neki a mai napnak a társaság. Merthogy a sérültek listájához ezúttal az a Kiser Panna csatlakozott, akinek egyik napról a másikra a semmiből olyannyira bedagadt a térde, hogy egész héten nem tudott vele rendesen edzeni. Ezen kívül is akadtak még apróbb nehézségek, így a kezdőcsapat is meglehetősen szokatlanul nézett ki. Így fordulhatott elő, hogy jobbátlövőként Tóth Abigél, míg bal kettes poszton Jurmann Gréta kezdett.

Ám még mielőtt a kezdésről beszélnénk, a bemutatás legvégén ismét ünnepeltünk. Az egri csapat erőnléti edzője, és technikai-vezetője, Varga Imre a múlt heti, békéscsabai összecsapáson töltött be szerepet a klub kötelékében ötvenedik felnőtt bajnokiján. A kerek szám apropóján az ESC ügyvezetője, Jordán Dániel adott át emlékplakettet, a helyszín tartózkodók nagy tapsát kiváltva ezzel.

A meccs aztán szintén ünnepi hangulatban indult, legalábbis, ha azt nézzük, hogy a meccs tízedik percében már 6-2-re vezettek az egyetemisták, úgy tényleg nem lövünk mellé a kifejezéssel. Ekkor kért egyébként először időt a fővárosiak mestere, szóval tényleg mindkét oldalon úgy érezhették a felek, hogy jobban kapta el a rajtot a házigazda.

Nem csak a rajt sikerült jól, hanem úgy az egész első félidő is. Ugyan volt olyan periódusa is ennek a felvonásnak, amikor kissé nehézkesen ment a gólszerzés, de akkor mit mondjanak a vendégek úgy, hogy húszpercnyi játékot követően, még mindig csak négy szerzett találatnál jártak? Utóbbi mondatból kiderül, kiválóan dolgozott az egri hátsó alakzat, amikor pedig azon is túljutott a labda, akkor Nagy Éva (vagy az első félórában egyszer beszálló, és egy hétméteresnél Leiner Bernadett) mutatott be nagy védéseket.

Támadásban is láthattunk szép jeleneteket. Kezdetben Bató Lili lendületes játéka hozta meg a többiek kedvét, akik közül Tóth Abigél, és Lengyel Eszter kézilabdázott igazán elemében. Mindennek tükrében, előbbi játékos egyik jó lövésével alakult ki a félidő legnagyobb különbsége (15-7), ami percekkel később ugyan csökkent, a szünetre viszont mégis visszaállt ez a differencia.

A második játékrész elején akadt egy kis zavar az éterben, és valamelyest közelebb tudott kerülni vendéglátójához a Tempo, ám szerencsére hamar megrázták magukat az egyetemisták. Nagy örömünkre egyre több könnyű gól került elő a repertoárból, különösen Lengyel Eszter jóvoltából. És, ha már az ESC balszélsője, a félidő közepénél tíz gólnál járt a meccs végül legeredményesebb játékosa.

Apropó tíz gól, a negyvennyolcadik minutumban ez a különbség is összejött. Amikor Pankotai Luca passzív játéknál lövésre szánta el magát talpról, mindenkit meglepett vele, és ezzel jártunk 25-15-nél. Amivel gyakorlatilag pontot tehettünk a találkozó végére. Persze, csak képletesen, hiszen még hátra volt az utolsó tíz perc.

Ebben a periódusban aztán egy még fiatalabb sor kapott szerepet a pályán, köztük az a Kóczián Eszter, aki 2005-ös születésű játékosként élete első felnőtt bajnoki mérkőzésén léphetett pályára. A hajrá egyébként már tényleg mindenféle izgalom nélkül ment le, összességében ezzel nagyon magabiztos győzelmet aratott az Eszterházy SC, és az alapszakasz felénél továbbra is tartja második helyét a tabellán.

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – Annak ellenére, hogy ilyen felforgatott csapattal kellett a hetet végig dolgozni, és a mérkőzést is végigjátszani, nagyon pozitív, hogy, akik esetleg kevesebb szerepet kaptak, és kevesebb felelősséget vállaltak egy-egy mérkőzésen, ők ma hozzá tudták tenni a magukét a magabiztos győzelemhez.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, kelet, 9. forduló
Eszterházy SC – Tempo KSE 34-25 (16-8)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Ignéczi I., Pánczél-Héjjas T.
ESC: Nagy É. – Bernát D. 2, Tóth Abigél 6, Bató 7 (2), Alaxai, Jurmann 1, Lengyel E. 11 (2). Cs.: Leiner – Kóczián, Pankotai 3, Zákányi 2, Csomós A. 2, Romány. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 5/4. ill. 4/4.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 6 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-1, 12. p.: 8-3, 18. p.: 9-3, 24. p.: 12-6, 36. p.: 17-10, 42. p.: 20-14, 48. p.: 25-15, 54. p.: 29-20.

 

A 9. forduló további eredményei:

FTC U19 – Levendula Hotel Algyő 29-31
PC Trade Szegedi NKE – Békéscsabai ENKSE 27-36
Kispest NKK – Oxxo Energy Orosházi NKC 33-31
Hajdúnánás SK – Csepel DSE 29-27

 

 

Fenyves Balázs, 2021.11.13.
(FOTO: Szepesi Áron)