Fordulás után már rendben volt

A szünetben még döntetlenre állt, utána azonban meg sem állt kilencgólos győzelemig az Eszterházy SC ifjúsági csapata.


 

Az előző heti, debreceni vereséget követően, hazai környezetben szeretett volna javítani az Eszterházy SC legidősebb utánpótlás együttese. A vendég Hódmezővásárhelyi LKC-vel szemben minden adva is volt a jó eredmény eléréséhez, lássuk, mi történt vasárnap!

– Pontnélküli ellenfél érkezett hozzánk, ezért győzelem volt az előzetes elvárás a csapattal szemben – tekintett vissza a forduló előtti állapotokra Lakatos László, az egri ifjúsági gárda trénere.

– Lehet, hogy a lelki teher okozta azt a görcsös játékot, amit az első félidőben produkáltunk, mert más magyarázatot nem nagyon találok a gyenge produkcióra. Nem volt kapusteljesítményünk, figyelmetlenül, és puhán védekeztünk. Támadásban sok hibával és pontatlanul játszottunk, szerencsére Dohány Vanda átlövésgóljaival, és Koczka Lili dinamikájával tartottuk a lépést a vendégekkel. Bizony félidőben a játék képe alapján még a döntetlennek is örülni kellett.

Térfélcsere után valami felszabadult a lányokban, mert élvezetes, ötletes játékkal fokozatosan növeltük a különbséget. Éles mérkőzésen most játszottunk először hét a hat elleni támadójátékot, és ez nagyon jó taktikának bizonyult. Koczka Lili kiemelkedő teljesítményt nyújtva, nagyon ötletesen és gólerősen irányította a csapatot. Társult ehhez Kopka Rékának a szárnyalása a kapuban, valamint a védekezésünk összeállása is. A hátsó alakzat vezére most Szabó Fanni volt, aki fájdalmas emlékeket adott az ellenfél támadóinak. Sima győzelem lett a vége, és azt gondolom, ennyi különbség volt a két csapat között. Gratulálok a lányaimnak, a második félidőben nyújtott teljesítmény biztató a jövőre nézve!


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 5. forduló
Eszterházy SC – Hódmezővásárhelyi LKC 33-24 (16-16)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Babidorics B., Reszegi Cs.
EKESC: Fodor L. – Zákányi B. 2, Csomós A., Barabás R. 1, KOCZKA L. 12, DOHÁNY V. 7, Kovács D. 1. Cs.: KOPKA R. – Ficzere Á., BARTA A. 3, Koós R., Romány K. 2, SZABÓ F. 4, Fodor I. 1, Lénárt E. Edző: Lakatos László.

 

Az 5. forduló további eredményei:

Dabasi KC VSE – Kézilabda Szeged SE 34-30
Gödi SE – NKK Balmazújváros 25-26
KSA Budapest – DVSC Schaeffler 19-30
Pénzügyőr SE – Szeghalmi NKC 32-20
Kispest NKK – Szigetszentmiklós NKSE 28-31

 

 

Fenyves Balázs, 2019.10.21.