FTC után, Kisvárda előtt

A Győr, és a Fradi elleni telt házas meccseket követően, az év első idegenbeli bajnokira vár Bocsi Szonjáékra.


 

– Túl vagyunk a másik magyar sztárcsapattal szembeni mérkőzésen is, és hasonlóan a Győr ellenihez, az FTC-től is tizenöt góllal kaptatok ki. A különbség ugyanaz, mégis, miben volt más ez a találkozó a négy nappal korábbihoz képest?

– Annyiban biztos, hogy a Fradi-meccset nagyon rosszul kezdtük – találta meg kérdésünkre a magyarázatot Bocsi Szonja, az Eszterházy SC játékosa. – Lehetne most okos dolgokat mondani, hogy miért, de azt hiszem, mindennek az volt az alapja, hogy fáradtabban vágtunk neki ennek a találkozónak, mint a Győr elleninek. Két hasonló erejű együttessel kellett elég rövid időn belül egymás után megmérkőznünk, és ezt a tempót egy meccsen is nehéz tartani, nemhogy kettőn.

– Érdekes, amit mondassz, mert a fáradság, mintha pont az első félidőben látszott volna jobban rajtatok, fordulás után legalábbis sokkal jobban ment a játék…

– Igen, mert a rossz kezdés után a szünetben sikerült összeszednünk magunkat. Ennek köszönhetően, össze is állt a játékunk a folytatásra, és jobban alakult a játék.

– Saját játékoddal mennyire vagy megelégedve?

– Annyira nem vagyok elragadtatva a teljesítményemtől, mert sikerült több ziccert is kihagynom. Szám szerint hármat, és ebben még az sem nagyon vígasztal, hogy egy gólt azért én is tudtam szerezni. Védekezésben is keményebbnek kellett volna lennem, jobban oda kellett volna állnom, és akkor talán elégedettebb lehetnék.

– A csapat teljesítményével kapcsolatosan milyen véleményed van?

– Mint azt a fentiekben elmondtam, elég fáradtan érkeztünk erre a mérkőzésre, és ennek éreztük is a nyomát az első játékrészben. A Fradi gyakorlatilag átgázolt rajtunk, nem igazán sikerült megnehezítenünk a dolgát, de a folytatásban magunkra találtunk, ami miatt viszont büszkék lehetünk magunkra. Mégiscsak Európa egyik legjobb együttesét láttunk vendégül, és mi a nagy hátrány ellenére sem adtuk fel, fejben összeszedtük magunkat, ami a jövőre nézve pozitív hatásokkal is járhat.

– Azt még nem kérdeztem meg, hogy neked személy szerint, fiatal, egri nevelésű játékosként mit jelentett nem csak a Ferencváros, de a Győr ellen is pályára lépni a telt házas körcsarnokban?

– Természetesen nagyon jó érzés volt átélni ezt a két napot, és úgy egyáltalán a várakozást, a két meccs között eltelt időt, mert itt most minden rólunk szólt. Ez még akkor is igaz, hogyha érthetően, a legtöbben a két sztárcsapatra voltak kíváncsiak, de azért mégiscsak nekünk köszönhető, hogy ilyen együttesek látogattak el Egerbe. Nem tagadom, nagyon jól éreztem magam attól, hogy kétszer is meg tudtuk tölteni a körcsarnokot, hogy ilyen sokan meg akartak nézni minket, ami számomra felejthetetlen élmény volt. Szombaton és szerdán is kint voltak a szüleim a találkozókon, és ez is fontos volt számomra, mert tudom, hogy büszkék rám.

– Ahogy mindent az életben, úgy azonban ezt a fejezetet is le kell zárni, pláne, hogy szombaton már újabb bajnoki vár rátok Kisvárdán. Hogyan készültök a hétvégére?

– Gondolhatod, hogyha a Győr-meccs ennyit kivett belőlünk, akkor most a Fradi után milyen állapotban lehetünk. Egyáltalán nem vagyunk hozzászokva az ilyen jellegű mérkőzésekhez, pláne nem ilyen gyakorisággal, ezért Debre Viktor például ma délután is csak egy könnyített, lazító edzést vezényelt nekünk. Egy, a szokásosnál hosszabb videózás után, egy félórás futóprogramot csináltunk végig, majd nyújtottunk. Pénteken is hasonló lesz a program, azt leszámítva, hogy akkor már a labda és a taktika is előkerül újra.

– Merthogy a Kisvárdára is illik alaposan felkészülni, már, amennyit enged az idő. Mit lehet elmondani a következő ellenfeletekről?

– Elsősorban talán azt, hogy nagyon sok idegenlégiós játszik Kisvárdán, ráadásul közülük sokan nagyon jó játékosok. Erős csapat, és ugyebár idegenben mindig nehezebb. Egyelőre még a védekezést néztük meg videón, ezért teljes elemzésbe nem bocsátkoznék, meg egyébként sem szeretnék elmondani kulisszatitkokat. A lényeg, hogy készülünk a hétvégére, és próbálunk mindent elkövetni a siker érdekében.


 

Emlékeztető:

K&H Liga, 13. forduló
Eszterházy SC – FTC-Rail Cargo Hungaria 16-31

A 12. forduló mérkőzése:
Kisvárda Master Good SE (9.) – Eszterházy SC (14.)
Kisvárda, január 12., szombat, 18.00.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.01.10.
(FOTO: Kakuk Dániel + Szántó György, archív)