Fussunk együtt Mátéért!

A gyakorlóiskolás diák, leukémiában szenvedő Kovács Máté gyógykezelésének érdekében most az Eszterházy SC is összefog.


 

Bizonyára nagyon sokan hallottak már róla, hogy az Eszterházy Károly Egyetem gyakorlóiskolájának hetedik osztályos diákja, Kovács Máté az életéért harcol. Máté családja gyűjtést szervezett a gyógykezelés érdekében, mi pedig a saját magunk kis eszközeivel szeretnénk felhívni a figyelmet egy nemes ügyre.

Máténál kétéves korában diagnosztizáltak először leukémiát. Azóta a betegség – a kezelések ellenére – többször visszatért, így Máté tizenhárom évének egy harmadát kórházban és kezelésekkel töltötte. Legutóbb 2018. Októberében derült ki újból, hogy baj van és több hónap kemoterápia után áprilisban csontvelő-transzplantáción esett át. Már úgy nézett ki, hogy minden rendben, jók az eredmények a komoly megpróbáltatások után, amikor szeptember közepén ismét rossz eredményt kaptak és kiderült, hogy az eddig kapott kezeléseknek ellenáll a betegsége.

A napokban ért véget egy komoly immunkezelés, amely során huszonnyolc napon keresztül éjjel-nappal infúziót kapott. Sajnos ez a kezelés sem volt hatásos. A családnak lehetősége lenne egy külföldi kezelésre, mely a gyógyulást hozhatná el Máténak. Ez a kezelés (CAR-T terápia) Magyarországon még nem elérhető, a létező legmodernebb jelenleg (közel kilencven százalékos hatékonyságú), a jövőt jelenti a Mátéhoz hasonló betegségben szenvedők számára. A kezelést Izraelben, Kínában és az Egyesült Államokban végzik napjainkban, a leletek megküldést követően pedig a család visszajelzést kapott az izraeli Sheba kórháztól, amely fogadná Mátét. A kezelés költségei nagyon tetemesek, körülbelül 80.000.000 forintot tesznek ki, amit sajnos önerőből nem tudnak előteremteni. A család ehhez szeretne segítséget kérni.

Az Eszterházy SC részéről Koszorús Levente utánpótlás-edző volt az ötletgazda, hogy egy, a Máté kezelését támogató akciók keretén belül, klubunk is álljon be a segítőkezet nyújtók táborába. – November 15-én lesz egy közös futás a Szentmarjai Tibor Városi Stadionban, ahol mind a két csapatommal megjelenünk, hogy támogatásunkat, és együttérzésünket fejezzük ki – számolt be a kezdeményezésről portálunknak Koszorús Levente.

– Az említett napon 16 és 18 óra között lesz lehetőség arra, hogy pénzt gyűjtsünk a szükséges kezelésre. Természetesen bárki részt vehet a futáson, és úgy tudom, minden megtett körnél száz forintot kell bedobni az urnába. Persze, ezen felül is lehet még adakozni, én is erre buzdítok mindenkit. Csapatszinten az U14-es, és U13-as együtteseimmel, a játékosok családjával, ismerőseivel veszünk részt ezen a nagyon fontos eseményen, ezzel is szeretnénk ugyanis segítséget nyújtani, a honlapon keresztül pedig mindenki mást bíztatni, hogy álljon a nemes ügy mellé, és segítse Máté felépülését!

Máté gyógykezelését több formában is támogathatjuk, alábbiakban ezek módját is megmutatjuk.

 

  • Máté Édesapja, számlaszámán keresztül:

KOVÁCS PÉTER
11625009-10524101-25000007
IBAN: HU33116250091052410125000007
SWIFT: GIBAHUHB
Közlemény: Adomány Kovács Mátéért

  • Az Adománybankon keresztül:

Kovács Máté segítségre vár

  • PayPal-on keresztül:

https://www.paypal.me/drkovacspeter

 

Mutassuk meg együtt az Eszterházy-család erejét, és tegyünk egy jó ügyért, Kovács Máté teljes felépüléséért!

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.03.