Futni kell, és keveset hibázni!

Az ötödik helyről érkező, rutinos komáromi csapat ellen veszélyes hatvan percre lehet számítani.


 

NB I/B, 14. forduló
Eszterházy SC (1.) – Komáromi VSE (5.)
Eger, Eszterházy-csarnok, január 14., szombat, 18.00.
V.: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka.

 

Hazai pályán kezdi az évet az Eszterházy SC felnőtt alakulata, méghozzá a héten már több alkalommal is beharangozott Komáromi VSE elleni összecsapással. Aki esetleg előzetesen nem így tekintene rá, annak kedvéért nyomatékosan leírnánk: vérbeli rangadót rendeznek a Leányka úton, hiszen a két gárda idei szereplése mindenképp erre predesztinál minket.

Amíg a mieink eddigi tizennégy lejátszott mérkőzésükből tízet megnyertek, ami mellett két-két vereséget, és döntetlent könyvelhettek el, addig az ötödik helyezett komáromiak ugyanennyi meccsből csupán eggyel értek el kevesebb sikert és egált, azonban négyszer is kikaptak. A megszerzett pontszámok nyelvén ez annyit tesz, hogy jelenleg három egységgel marad le a listavezető szombat esti ellenfele, ami egyáltalán nem nagy különbség.

Komoly differenciát ősszel sem tapasztalhattunk a két csapat legutóbbi egymás elleni ütközete alkalmával, amikor egészen pontosan egyetlen egy gól döntött. Jóllehet, a teremproblémái miatt az összecsapást Tatabányán lejátszó házigazda utolsó találatát pont a dudaszó megszólalása előtt érte el, ettől még tény, alaposan meg kellett izzadni a rutinos erőkből álló ellenféllel szemben.

És, ha már a rutin, ahogyan a tavalyi szezon felsőházi rájátszásában, és ősszel elmondtuk, most ugyanúgy ki kell hangsúlyozni, hogy tapasztalat terén komoly előnyből kezdheti a következő meccset is a Komárom. Neveket ezúttal már nem említenénk, de a sok száz élvonalbeli mérkőzés, és több korábbi válogatott játékos jelenléte teszi igazán „dörzsölt” és veszélyes riválissá a hétvégi vendégeket, ezért rendkívül megfontolt játékra lesz szükség.

– Én pedig még azzal is kiegészíteném az eddigieket, hogy az őszinél is nehezebb találkozóra számítok – tette hozzá Zsadányi Sándor, az Eszterházy SC vezetőedzője.

– Hogyha azt nézzük, hogy októberben csak eggyel nyertünk, és most annál is szorosabb csatát várok, azt természetesen nem az eredményre értem, hanem arra, hogy vélhetően sokkal többet kell majd beletennük az ütközetbe, hogy két ponttal zárjuk a hatvan percet. Meg vannak azok a pontok, amelyek a mi malmunkra kell, hogy hajtsák a vizet, és pontosan ezért is edzettünk végig a két ünnep között, és kezdtük újra a munkát már január másodikán, hiszen ez ellen a csapat ellen a fizikális állapot lesz az, ami a győzelem kulcsát jelentheti. Végig nekünk kell diktálni az iramot, sokat kell futni, és nem szabad hagyni, hogy a komáromiak belassítsák a játékunkat, mert abban biztosan jobbak lesznek. Hazai pályán játszunk, a mi közönségünk előtt, és mi kezdjük élről az évet, ezért nincs félnivalónk, ennek ellenére komolyan össze kell szednünk magunkat, hogy az őszi után, most is a mi győzelmünkkel érjen véget a mérkőzés.


 

A 14. forduló további párosításai:

2023. Január 13., péntek
18.30.: Kecskeméti NKSE – DVSC U19

Január 14., szombat
17.00.: Vasas SC – FTC U19
18.00.: Kispest NKK – Pénzügyőr SE
18.00.: Tempo KSE – PEAC

Január 15., vasárnap
17.00.: Levendula Hotel Algyő – Szombathelyi KKA
18.00.: Szent István SE – Gárdony-Pázmánd NKK
Oxxo Energy Orosházi NKC – Kozármisleny KA 20-20

 


Fenyves Balázs, 2023.01.13.
(FOTO: Szepesi Áron)