Góleső Jászberényben

Harmadosztályú ifjúsági csapatunk meg sem állt negyvenhárom találatig.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Gyengén kezdtünk Jászberényben, ellenfelünk már három góllal is vezetett, amikor elkezdtünk visszakapaszkodni. A támadójátékunk szerintem jobban működött, mint a múlt héten, már néhány lefutásgólt is láttam a csajoktól, amit eddig hiányoltam. Várallyay Virág is jól szállt be a meccsbe, az első játékrész hajrájában ennek is köszönhetően elléptünk. Sajnos a második félidőt is gyengén kezdtük, ellenfelünk már három gólra is visszajött, de a legnagyobb gondunk ekkor sem a helyzetek kialakításával, sokkal inkább a befejezésekkel volt. Viszont ez annyira nem ment, hogy a negyvenkettedik percben gyakorlatilag sort kellett cserélnem. Innentől kezdve sikerült fokozatosan visszaépítenünk az előnyünket, és végül hétgólos győzelmet arattunk. Intő jel, hogy védekezésben nem sikerült előrelépnünk, sőt, úgy kaptunk harminchat gólt, hogy abból huszonhármat ugyanaz a két lány szerzett. Nagy Zója tizenöt, Koncz Regi hét, míg Bérczessy Sasa hat gólt szerzett, közülük is ezúttal Regina mozgott a legígéretesebben.

Koncz Regina, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – Az elején talán kicsit meg voltunk szeppenve, de azért ahogy telt-múlt az idő, csak ráérzett a csapat, felvettük az iramot és a szünetre már nyolcgólos vezetéssel mehettünk. Sajnos a második félidő első részében is történt valami, nem tudom pontosan mi, talán alábbhagyott a lelkesedésünk, mindenesetre a hazai csapat fokozatosan dolgozta le hátrányát. Szerencsére még időben változtattunk, és így sikerült viszonylag nagyarányú győzelmet aratnunk. Támadásban legtöbbször gond nélkül találtunk módot a gólszerzésre, inkább a védekezéssel voltak problémáink. Azzal sajnos küszködünk már egy ideje, de úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő mérkőzések folyamán a védekezésünk is sokat fog javulni.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, III. osztály, D-csoport, 6. forduló
Jászberényi TF DSE – Eszterházy SC 36-43 (17-25)
Egri gólszerzők: Nagy Zója 15, Koncz Regina 7, Bérczessy Sarolta 6, Józsa Kiara, Nagy Kincső 4-4, Dröszler Kitti 3, Kerepesi Kata 2, Huszár Nóra, Várallyay Virág 1-1.

 

A 6. forduló további eredményei:

Szalézi DSE – Gyöngyösi KK 22-52
Mezőkeresztes VSE – Lóci DSE 21-23
Váci NKSE II. – TFSE 43-37

 

 

Fenyves Balázs, 2022.11.15.