Gólfiesztát rendeztünk

Negyven találat a vendég Dunakeszi csapatának kapujában, továbbra is tartja hibátlan mérlegét az Eszterházy SC.


 

Dunakesziről érkezett az NB I/B keleti csoportjának idei ötödik ellenfele, vagyis a bajnokság egyik újonca ellen folytatódott a szezon az Eszterházy SC listavezető együttesének. Az eddigiek, és az előzetes papírforma alapján, hazai győzelemre készültünk, de ezt a pályán is igazolni kellett.

Még mielőtt azonban elkezdődött volna az ütközet, Kobela Tamarát köszöntötte az Eszterházy-csarnok publikuma, lévén, a szombati volt egri színekben az átlövő ötvenedik tétmérkőzése. És, ha már tétmérkőzés, a játék rögtön három hétméteressel indult, más kérdés, hogy a háromból csak egyből született gól. Hazai részről Sári Barbara kettőből eggyel kezdett, Győrffy Alexandra pedig egy védéssel, így végülis a mieink kezdtek jobban.

Egyébként sem volt sokáig kérdés, melyik fél tud hamarabb ellépni a másiktól, hiszen a kezdetleges támadójátékban látott bizonytalanság után, elég szépen elkezdte a gólgyártást a házigazda. Ebben ismételten Sári Barbara járt az élen, a szünetig ugyanis már hét alkalommal is eredményes tudott lenni. Rajta kívül megint Pankotai Luca hozta azt a formát, amit az utóbbi hetekben megszokhattunk tőle, kezdő irányítóként legalábbis nem sokszor tudtak ellene bármit is tenni.

A többiek is tetszés szerint érték el találataikat, így még annak ellenére sem nagyon tudott különösebb ellenállást tanúsítani a Dunakeszi, hogy azért a szünetig a vendég csapat is tudott tizenhárom gólt szerezni.

Fordulás után két poszton is változtatott a hazai szakvezetés, érkezett Pados Mónika, és Bernát Dorina, nem sokkal később aztán Kiser Panna is. Ezek után már arra sem kellett sokat várni, hogy kialakuljon a kétszámjegyű különbség, ami a jobbszélső Bernát révén jött össze a harminchatodik minutumban (25-15).

Hogyha már kerek számoknál járunk, meg kell említeni, hogy Sári Barbara a szünet után sem állt le. Nem sokkal a már említett differencia kialakulását követően, az egyetemisták elsőszámú gólfelelőse is elérte a tízet, és még ezzel mindig nem volt vége. Továbbra is próbálta növelni előnyét Debre Viktor és Rutka Péter együttese, de már úgy, hogy egyre többen szálltak be a kispadról.

A következő mérföldkő nagyjából négy perccel a vége előtt következett, amikor előbb Leiner Bernadett mutatott be parádés védést, majd rögtön a kontratámadás végén Kuti Bettina tett pontot a lerohanás végére. Ezt a momentumot csupán azért ragadjuk ki, mert ezzel már 39-19 állt az eredményjelzőn, ami azt jelentette, hogy a végjátékra már tényleg hatalmas volt a különbség a két csapat között. A jegyzőkönyvbe végül 40-23 került, ami a szezon eddigi legnagyobb arányú Eszterházy SC-győzelmét jelentette.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – A mai egy nagyszerű győzelem volt, bár elmondható, hogy más célokért küzdünk, mint a Dunakeszi. Úgy gondolom, hogy nagyon tisztességesen, és jól küzdött az ellenfelünk a mai napon, de mi is odatettük magunkat, ezzel is szerettük volna megtisztelni riválisunkat. Nem lazsáltunk, nem szórakoztunk, ezért is mondom, hogy teljesen jó az eredmény, és a mutatott játék, amiért elégedett lehetek a látottakkal.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, kelet, 5. forduló
Eszterházy SC – VS Dunakeszi 40-23 (20-13)
Eger, Eszterházy-csarnok, 150 néző.
V.: Csuka P., Kocsis O.
EKESC: GYŐRFFY – Kuti 4, Iván E. 1, PANKOTAI 5, SÁRI 14 (8), Kobela 3, Buzsáki 4. Cs.: LEINER – Bernát D. 1, Pados 3, Koczka L., Brettner 5, Csomós A., Kiser, Romány K., Dohány V. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 9/8. ill. 6/4.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 8 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-1, 12. p.: 8-3, 18. p.: 13-6, 24. p.: 17-9, 36. p.: 25-15, 42. p.: 29-16, 48. p.: 33-18, 54. p.: 37-19.

 

Az 5. forduló további eredményei:

Pénzügyőr SE – Hajdúnánás SK 33-20
FTC U19 – Tempo KSE 33-21
NKK Balmazújváros – Gödi SE 30-36
Kecskeméti NKSE – PC Trade Szeged 30-37
Kispest NKK – Oxxo Energy Orosházi NKC 35-32

 

 

Fenyves Balázs, 2019.10.19.
(FOTO: Balogh Tibor)