Gyakorlás, és eredményesség

Ez lesz a célja a januári Ligakupa-mérkőzéseknek, köztük természetesen már a holnapi, Hajdúnánás elleni hazai összecsapásnak is.


 

Ligakupa, D-csoport, 1. mérkőzés
Eszterházy SC (2.) – Hajdúnánás SK (3.)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött, január 13., szerda, 18.00.
V.: Benya-Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta.
A mérkőzést a Líceum Televízió klubunk facebook-oldalán élőben közvetíti.

 

Az előzetesen beharangozottaknak megfelelően, ezen a héten kezdi el idei Ligakupa-szereplését az Eszterházy SC felnőtt csapata. A programról már korábban hírt adtunk, a rend kedvéért azért megjegyezzük, szerdán a Hajdúnánás SK, míg szombaton a Kispest NKK-Vajk együttese lesz a Leányka úti vendég.

Azt is leírtuk már a közelmúltban, hogy Zsadányi Sándor a szezon legelején felállított terveivel ellentétben, úgy döntött, mégsem kívánja kizárólag a gyakorlásnak szentelni a második számú kupasorozatot, így minden egyes meccsen győztes egri csapatot szeretne látni. Mindez azt is jelenti, hogy már ezen a héten is jó formát mutató együttest kellene látnunk, ami ugyanakkor a téli felkészülés második hetében még nem biztos, hogy gördülékeny produkciót is jelent majd.

A Ligakupa csoportkörének első ellenfele tehát a Hajdúnánás. Az a Hajdúnánás, amely társaságot aligha kellene bemutatni. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a nyári időszakban két felkészülési mérkőzést is játszott egymással a két régi rivális. Idegenben a hazaiak, itthon pedig a mieink nyertek eggyel. Ezt követte a bajnokság nyitó fordulója, amikoris ismét utazniuk kellett Kobela Tamaráéknak, hogy végül 27-23-as sikerrel, no meg az ezért járó két ponttal térjenek haza.

Az egymás elleni mérleg a 2020/2021-es szezonban így fest, most pedig, hogy ismét az Eszterházy-csarnokban néznek egymással farkasszemet a felek, jó esély mutatkozik az újabb egyetemista-diadalra. A kérdés már csak az, mennyit felejtettek el a lányok az őszhöz képest, illetve, hogy a karácsonyi szünet után, milyen erőben vághatnak neki az év első tétmérkőzésének. – Mindenképp pozitív, hogy jó állapotban tértek vissza a lányok a január 4-i első edzésünkre, és ez jó hír a folytatást illetően – fogalmazott honlapunknak az Eszterházy SC vezetőedzője, Zsadányi Sándor.

– Fontosnak tartjuk a Ligakupát, ám ettől még tény, ez a négy januári csoportmeccs a bajnokság tavaszi idényére készít fel minket. Szeretném felmérni, milyen állapotban vagyunk másfél hét kemény edzésmunka után, ezen kívül arra is kíváncsi vagyok, ellenfeleinkhez képest hol tartunk. Attól függetlenül, hogy a felkészülésünket szolgálják ezek az összecsapások, fontosnak tartjuk, hogy mindegyiket nyerjük meg, szeretnénk ugyanis továbbjutni csoportunkból, amihez ugyebár első helyen kell végezni. Az eredményesség mellett ugyanakkor az is kimondott cél, hogy mindenki lehetőséget kapjon, emellett új elemeket is élesben gyakorolhassunk. Meglátjuk, mi sül ki belőle, mindenesetre pozitívan, és bizakodóan várom már a holnapi, Hajdúnánás elleni találkozónkat is.

 

 

Fenyves Balázs, 2021.01.12.
(FOTO: Balogh Tibor)