Győr után, Kisvárda előtt

Nem tudni, mit hoz a jövő, mindenesetre a nyárom távozó, így utolsó hazai mérkőzésére készül Hanczvikkel Zsanettel kötjük össze a szombatot a szerdával.


 

Viszonylag rövid idő telik el legutóbbi bajnoki mérkőzésetek óta, amelyen a bajnok Győr otthonában 49-23-as vereséget szenvedtetek. A különbség nem kicsi, mégis, mondhatjuk, hogy tisztességesen helytálltatok a világ legjobbjának vendégeként?

– Mondanám, hogy tisztességesen helytálltunk, bár lehet, Debre Viktor nem ezen az állásponton van – válaszolt portálunk kérdésére az Eszterházy SC játékosa, Hanczvikkel Zsanett. – Ami szerintem jó volt, hogy viszonylag sok gólt tudtunk lőni a Győrnek, hiszen előzetesen húsz találat alatti számra gondoltam, és ez mindenképp pozitív. Viszont kaptunk majdnem ötven gólt, és ebből is látszik, hogy a védekezésünk finoman fogalmazva sem volt túl acélos.

– Mindezek ellenére azért mégis csak egy BL-csapat otthonában léphettetek pályára, tehát egyáltalán nem beszélhettünk egyenlő szintről. Milyen érzés volt az Audi Arénában kézilabdázni, egyáltalán hogyan fogadtak titeket a győri szurkolók, játékosok?

– Győrben mindig megtiszteltetés játszani, és a közönség is nagyon sportszerűen viselkedett. Nekem már többször volt szerencsém ebben a közegben szerepelni, és mindig nagyon jól érzetem magam. Hiába kaptunk ki sokkal vagy kevesebbel, mindig jó érzéssel töltött el a visszatérés. Az, hogy a végén körbe tudtunk mi is pacsizni a hazai szurkolókkal, az tényleg különleges élményt jelentett. Meccs közben sem éreztük azt a nagyon nagy nyomást, amit egyébként a kétezerötszázas közönség kellett volna, hogy ránk tegyen. Ilyen szempontból nem történt semmi különleges, a zöld-fehér drukkerek az ETO-t biztatták, a végén pedig minket is megtapsoltak.

– Még egy pontot emeljünk ki a találkozó kapcsán, elvégre is ennek a meccsnek a végén dőlt el matematikailag is, hogy búcsúztok az NB I-től. Persze, ez egy ideje már lezárt kérdést jelentett, ettől függetlenül volt bennetek e tekintetben keserűség?

– Egyáltalán nem volt szó a mérkőzés előtt sem erről, nem beszéltünk legalábbis semmi ilyesmiről. Én még személy szerint, a mai napig a Békéscsaba-meccs bűvöletében vagyok, hogy sikerült hazai környezetben is nyernünk, és ezt próbáltam továbbvinni a győri összecsapásra is. Nem gondolkoztam azon, hogy kiestünk, mert egyrészt nem volt erre már korábban sem sok esély, meg amúgy is, a Győr otthonában nagyon nehéz nyerni, nekünk meg gyakorlatilag lehetetlen.

– Hogyha már a Békéscsaba-meccs bűvöletéről beszéltél, amit ugyebár győztesen zárhattatok le, muszáj arról is beszélnünk, hogy a Kisvárda ellen nem csak a csapat életében következik az utolsó hazai bajnoki. Tudod ugye, hogy mire célzok?

– Igen, tudom. Valóban ez lesz az utolsó hazai bajnoki fellépésem egri színekben, legalábbis a közeljövőt tekintve biztosan, mert nem lehet tudni, mit hoz az élet. Itthon játszani egyébként is mindig jó, nagyon szeretek ebben a csarnokban kézilabdázni, ebben a családias közegben. Kifejezetten pozitívum, hogy szerdán lesz a meccs, így talán még több szurkoló, csoporttárs, egyetemista hallgató kilátogat majd a mérkőzésre, hiszen, ha jól tudom, számukra fél áron vásárolhatóak meg a belépők. Úgyhogy buzdítok mindenkit, hogy jöjjenek ki, és nézzenek meg minket még a szezonban utoljára!

– Visszatérve még arra, hogy utolsó egri meccsed, mi jár a fejedben?

– Nem sok ilyen jellegű dolog. Majd a meccs után elmondom, milyen volt. Egyébként még nem gondolkoztam azon, hogy mit fogok érezni, legalábbis ameddig nem kérdezted meg. Benne vagyok még ebben a szezonban, szóval tényleg nem gondolkodtam ezen a dolgon.

– A Kisvárdától, illetve a játék alakulásától mit vársz?

– Szeretnénk meglepetést okozni, persze ellenfelünk nagyon jó erőkből áll. Úgy gondolom, hogy az ottani meccsen sikerült egy nagyon jó első félidőt produkálnunk, hogyha azt tudnánk tartani hatvan percen keresztül, akár még meglepetést is okozhatnánk. Persze, nem reménykedem túlságosan, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy egy jó eredményt érjünk el. Más kaliberű riválisról beszélünk, de hogyha azt tudnánk folytatni, mint a legutóbbi hazai fellépésünk alkalmával, a Békéscsaba ellen, akkor játszhatunk egy jó meccset. Remélem, hogy szorosat is, meg jót is.


 

Emlékeztető:

K&H Liga, 24. forduló
Győri Audi ETO KC – Eszterházy SC 49-23

A 25. forduló mérkőzése:
Eszterházy SC (14.) – Kisvárda Master Good SE (8.)
Eger, Eszterházy-csarnok, május 8., szerda, 18.00.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.05.06.
(FOTO: Kakuk Dániel + Szántó György, archív)