Győri utánpótlás-válogatott érkezett

Lengyel Eszter személyében tehetséges balszélsőt sikerült megszerezni a távozó Buzsáki Nikolett helyére.


 

A korábbi időszakban beszámoltunk már kapus leigazolásáról, jobb-, és balátlövő érkeztéről, ezúttal pedig egy olyan játékos megszerzéséről adunk hírt, aki az oldalvonal mellett tölti legtöbb idejét a pályán.

Lengyel Eszter személyében egy 2002-es születésű fiatal játékost jelenthetünk be az Eszterházy SC felnőtt együttesének negyedik nyári szerzeményeként. A néhány napja mindössze tizenkilencedik életévét betöltő játékos Pozsonyban született, és jelenleg is kettős állampolgárként éli napjait.

A kézilabdával már hároméves korában megismerkedett, lévén édesanyja is ezt a sportágat űzte. A család elmondása szerint, már ekkor látni lehetett, hogy a labda jó helyen van az egriek új igazolásának kezében. Magát a játékot csupán hatéves korában kezdte el, abban a faluban, ahol lakott, a szlovákiai Egyházgellén. Három évvel később került Dunaszerdahelyre, majd négy szezont követően, a Győri Audi ETO KC-hoz szerződött. A győri klub számít mellesleg Eszter nevelőegyesületének is, és itt egészen egri érkezéséig, hat idényt húzott le.

Amit még mindképp érdemes megemlíteni, hogy utánpótlás-válogatott játékosról beszélhetünk, hiszen a korábbi években többször is magára húzhatta a nemzeti színű mezt, bemutatkozásán többek között erről is érdeklődtünk. – Valóban így történt, serdülő, és ifjúsági válogatott is voltam, bár igazság szerint, legtöbbször csak összetartásokon vettem részt, illetve kétszer szerepeltem négy nemzet tornáján, amelyek során elsők lettünk – adott bepillantást válogatott szereplésébe a legújabb egri játékos, Lengyel Eszter.

– Most is épp Szlovéniában vagyunk a családommal, mert Celje városában játszik a korosztályom a jelenleg is tartó Európa-bajnokságon, ahol mi is megnézzük az elődöntőt. Vasárnap aztán már utazom is Egerbe, amivel kapcsolatosan be kell vallanom, nagyon izgatott vagyok. Várom már, hogy elkezdődjön a munka új csapatomnál. Hat év győri szereplés után, biztosan furcsa lesz az elején a váltás, de tudom, hogy jó döntést hoztam, amikor aláírtam a szerződésemet. Szerencsére gyorsan mentek a tárgyalások is, elsőként egyébként én jelentkeztem be új együttesemhez. Boldoggá tett, hogy korábbi edzőm, Róth Kálmán jó véleménnyel volt rólam, amikor Zsadányi Sándorral beszélgettek, talán ennek is köszönhető, hogy hamar sikerült megegyeznünk. Bemutatkozásként annyit még érdemes elmondanom magamról, hogy a győri évek előtt irányító és balátlövő posztokon szerepeltem, viszont a magasságomhoz, és a gyorsaságomhoz sokkal jobban illik a balszélső pozíció, azóta is nagyon szeretek itt játszani. Győrből mellesleg két játékost is ismerek, akik az Eszterházy SC-ben csapattársaim lesznek, ám biztos vagyok benne, hogy Kiser Pannán, és Tóth Antónián kívül is megtalálom majd a közös hangot mindenkivel. Emiatt is mondhatom, hogy izgatott vagyok, hogy Egerbe érkezek, ahol minél jobb eredményeket szeretnék elérni új csapatommal.


 

Játékosmozgás az Eszterházy SC felnőtt csapatánál:

Távozók (6 fő):
Brettner Zsófia (Kozármisleny, NB I/B nyugat), Buzsáki Nikolett (befejezte pályafutását), Juhász Renáta (anyai örömök elé néz), Kobela Tamara (Békéscsabai ENKSE, NB I/B kelet), Solt Anna (?), Vajk Eszter (Pázmány-Gárdony, NB I/B nyugat)

Érkezők (4 fő):
Györfi Dóra (FTC U20, NB I/B, kelet), Lengyel Eszter (Győri Audi ETO KC 20, NB I/B nyugat), Nagy Éva (GBB Zrt. Kecskeméti NKSE, NB I/B kelet), Szeberényi Flóra (Váci NKSE, NB I)

 

 

Fenyves Balázs, 2021.07.17.
(FOTO: gyorietokc.hu)