Győztes évzáró Nánáson

Végig vezetve, támadásban sok rossz döntést hozva, de hátul nagyon stabil teljesítményt nyújtva hozta a kötelező felnőtt együttesünk.


 

Az év utolsó mérkőzéséhez érkeztünk szombat este, Hajdúnánáson pedig semmilyen más eredmény nem volt elfogadható, mint a győzelem. Így is vágott neki az összecsapásnak az Eszterházy SC felnőtt alakulata, amely együttes a szokottnál is nagyobb elszántsággal készült az évzáróra.

Előzetesünkben már említettük, nem éppen kedvenc ellenfelének otthonában lépett pályára az egri csapat, a múltból legalábbis nem egy érdekes történetet idézhetnénk fel a két klub vonatkozásában. Ennek a mai meccsnek az időpontja is meglehetősen érdekes körülmények között került két héttel későbbre, a vendégek ugyanakkor úgy voltak vele, egy szép győzelemmel minden vélt sérelemért elégtételt lehet venni.

Sok segítséget jelentett ebben a kívülről érkező támogatás, ami teljes mértékben meglepetésként érte a lányokat. Hosszú idő után Hajdúnánáson állt össze legalábbis az Eger Bulls szurkolói csoport, amely tagjait egy Szeghalomról érkező különítmény is „kisegített” a hangos buzdításban. A találkozó hangulata ezzel garantálva volt, tényleg nem hiányzott már más, csak egy szép eredmény.

Egy kicsit a kezdésnél érezhető volt az idegeskedés, ami leginkább a támadójáték hátékonyságában, és különösképp Lengyel Eszter lövéseinél mutatkozott meg. Az egyetemisták balszélsője rendkívül sokszor került helyzetbe, az első öt percben négy lövés, és két találat volt a termés. Előbb-utóbb aztán a többieknek is megjött a lövőkedve, és ezzel együtt a gólok is érkeztek. A tizenkettedik percben ennek nyomán 6-2-re mentek a mieink, jött is rögtön a hazai időkérés.

Védekezésben nagyon kemény, és a szó jó értelmében vett agresszív fallal találkozott a házigazda, ami szemmel láthatóan nem ízlett a házigazdának. A játékmegszakítást követően, mégis egyre többször találta meg a megoldást a kékmezes alakulat, igaz, a félidő feléig szerzett hat találatból három is hétméteresből született.

A játékrész hátralévő részében sem tört meg az egri hegemónia, a szünetig egyáltalán nem forgott veszélyben a magabiztos vezetés. Az első harminc minutumban 12-6-nál érezhette magától a legmeszebb egymást a két gárda, más kérdés, hogy a meccs feléig megfelezték a távolságot Petrovics Gerdáék. Ez a fajta fordulat azonban nem a hazaiak javuló támadójátékának szólt, sokkal inkább annak, hogy az utolsó nyolc és fél percben egyszer sem tudtak eredményesek lenni az egyetemisták.

Fordulás után sem lehetett rögtön arról beszélni, hogy kiváló formában működött volna az előrejáték, így aztán, amikor Szecsődi Laura a játékrész első találatát szerezte, tizenkétperces egri gólcsend szakadt meg. Sajnos ez a valóban kellemetlenül hosszú időszak elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy teljesen ellenfele nyakára jöjjön a Hajdúnánás. 12-13-nál egyértelműen nagyobb sebességi fokozatra kellett kapcsolni, mert akár még baj is lehetett volna.

Szerencsére mégsem az egyenlítés, hanem újra a mieink percei jöttek. Egy 4-0-ás etap révén ismét ötgólossá alakult a különbség. Mindeközben elképesztő események zajlottak a csarnokban, hiszen egyik pillanatról a másikra megadta magát az eredményjelző. Nyilvánvalóan a technikai ördöge bármikor előbukkanhat, ennek ellenére elég zavaró volt úgy lejátszani súlyos perceket, hogy sem az időről, sem az eredményről nem volt látható információ.

Az utolsó tíz minutumra azért helyreállt a világ rendje, mint ahogyan az eredmény tekintetében sem billent ki a valóság. A végjátékot a rengeteg kihagyott ziccer ellenére is stabilan őrizte az Eszterházy SC, amely igazság szerint, csak és kizárólag saját magának nehezítette meg a kötelező két pont begyűjtését. A találkozó vége után csapat és szurkolótábora közösen ünnepelte a győzelmet, de igazából az egész őszi teljesítményt, a mai sikerrel ugyanis nagyon stabilan második helyen telelhet a társaság, hogy aztán január közepétől valóban megcélozza legnagyobb álmát, az NB I-et…

 

Mestermérleg:

Zsadányi Sándor: – Gratulálok a csapatomnak, hogy kiálltak a klub érdekei mellett, és bebizonyították azt, hogy tisztességesen is lehet ezt a sportágat űzni, és nyerni. Reméljük, hogy a pályán aratott győzelmet már senki nem tudja elvenni tőlünk, az ugyanis sem az álmoskönyvek szerint, sem a feljutási esélyek szempontjából nem jelentene jót…


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

NB I/B, kelet, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Hajdúnánás SK – Eszterházy SC 18-21 (9-12)
Hajdúnánás, Hódos Imre Városi Sport és Rendezvénycsarnok, 150 néző.
V.: Kovács-Sebők S., Réti R.
ESC: Nagy É. – Bernát D. 2, Bató 1, Alaxai 2, Szeberényi 2, Szecsődi 5, Lengyel E. 4. Cs.: Leiner – Pankotai 1 (1), Tóth Abigél 3, Kiser 1, Jurmann, Romány, Csomós A., Zákányi. Edző: Zsadányi Sándor.
Hétméteresek: 8/8. ill. 2/1.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 8 perc
Az eredmény alakulása: 6. perc: 1-2, 12. p.: 2-6, 18. p.: 5-8, 24. p.: 6-12, 36. p.: 10-13, 42. p.: 12-14, 48. p.: 13-18, 54. p.: 15-18.

 

A 11. forduló eredményei:

Tempo KSE – FTC U19 24-31
Csepel DSE – PC Trade Szegedi NKE 31-31
Oxxo Energy Orosházi NKC – Levendula Hotel Algyő 33-21
Békéscsabai ENKSE – Kispest NKK (január 8.)

 

 

Fenyves Balázs, 2021.12.11.