Győztes gödi ifirajt

Másodosztályban érdekelt legidősebb utánpótlás csapatunk drámai csatában szerezte meg első 2023-as pontjait.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – A Gödi SE vendégeként indult tavaszi menetelésünk, amely együttes ugyan mögöttünk tanyázik a tabellán, mégis több felsőházas csapatot meg tudott már tréfálni ebben a szezonban. A mérkőzés egri szempontból jól indult, sikerült az első félidőben olyan tempót diktálnunk, amit ellenfelünk nem igazán tudott lekövetni. Már hat góllal is vezettünk, de szívós riválisunk a félidőig ebből hármat ledolgozott. A második játékrésznek sajnos már nem volt olyan dinamikája, mint az elsőnek, ami esélyt kínált a hazaiaknak a felzárkózásra. Az ötvenkettedik percben 33-33-as állásnál utolértek bennünket, így a hajrá döntött a pontok sorsáról. Viszokai Viki és Kocsmár Orsi voltak a leghiggadtabbak, nem remegett meg a kezük, és fontos gólokat lőttek a végén, így végül rendkívül kiélezett csatában sikerült elhoznunk mind a két pontot. Bár tudunk ennél jobban is játszani, nagyot harcolt az egész csapat. Viszokai Viki esetében a szezon egyik legjobb meccse volt a mostani, de Kocsmár Orsinak és Soltó Julcsinak is voltak remek periódusai. Nagy volt az öröm a lefújást követően, megizzadtunk a pontokért.

Losonczi Anna, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – Több, mint két hónap téli szünet után az első bajnoki meccsünket játszottuk Gödön. A mérkőzést nagyon jól kezdtük. Szélsőink gyors indulásaival és remek befejezéseivel vezetést szereztünk, amit egyre csak növeltünk, még hat góllal is vezettünk. Az első félidő vége felé a védekezés jobb oldalát még mindig nem sikerült megoldani, így végül háromgólos előnnyel mentünk a szünetre. A második félidőt nem a legjobban kezdtük, de tartottuk az előnyünket. A mérkőzés végére már csak egy gól volt a különbség, azonban Kalcsó Luca védésével és Viszokai Viki utolsó másodperces góljával kialakítottuk a végeredményt. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy a nehezebb pillanatokban sem adta fel senki, és sikerült hazahoznunk a két pontot.


 

Eredmény:

Leány U19-es bajnokság, II. osztály, kelet, 12. forduló
Gödi SE – Eszterházy SC 35-37 (17-20)
Egri gólszerzők: Viszokai Viktória 10, Kocsmár Orsolya, Soltó Julianna 8-8, Barta Zsófi, Kiss Eszter, Losonczi Anna 3-3, Bartók Réka, Tóth Szabina 1-1.

 

A 12. forduló további eredményei:

Hódmezővásárhelyi LKC – FKSE-Algyő 20-30
Kazincbarcikai KSE – Kézilabda Szeged SE 40-24
Rákosmenti KSK – Kiskunhalasi UKSC 11-20

 

 

Fenyves Balázs, 2023.02.20.