Győztes ifjúsági rajt

Zárt kapuk mögött ugyan, de meggyőző fölényű győzelemmel startoltak Lakatos László tanítványai.


 

Azok után, hogy a bajnokság első fordulójában elmaradt az Eszterházy SC ifjúsági csapatának mérkőzése, a következő hétvégén már pályára léphettek a lányok. Az ellenfél FKSE Algyő ennek itta meg a levét, hiszen az egriek tizenöt gólos győzelemmel indították a szezont.

– Több mint hathónapos szünet után játszottunk tétmérkőzést, ráadásul hazai pályán, igaz zárt kapuk mögött – vezette fel értékelését portálunknak az ifjúsági együttes trénere, Lakatos László.

– Volt bizonytalanság bennünk egész héten a mérkőzés megrendezését illetően, de szerencsére nem jött közbe semmi akadályozó tényező. Nagy kedvvel várta a csapat a találkozót, amit nyitott védekezéssel indítottunk. Ekkor még kellő figyelemmel és fegyelmezetten dolgoztunk hátul, aminek sok gyors gól lett a vége. Sokáig három találaton tartottuk az ellenfelet, folyamatosan növeltük az előnyt. Az utolsó tíz percben figyelmetlenségek miatt kaptunk elkerülhető gólokat.

Fordulás után felpuhult a védekezésünk, közelebb jött az ellenfél, de az utolsó negyedóra megint nagyon meggyőző volt. A támadásépítésünk és a góllövésünk volt a sikeresebb a mai napon. A védekezéssel nem voltam teljesen elégedett, húsz gól körül kellett volna tartani az ellenfelet. A győzelemhez természetesen gratulálok a csapatnak. Különösen örültem a serdülők gólerős játékának, amit Ficzere Ágnes időntúli szabaddobásból szerzett találata tett teljessé.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 2. forduló
Eszterházy SC – FKSE Algyő 42-27 (21-13)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött.
ESC: FODOR L. – SOLT 5, Kovács D. 1, ROMÁNY 4, FODOR I. 7, DOHÁNY V. 5, Király L. 1. Cs.: Barta K. – ZÁKÁNYI 4, FICZERE 7, BARTA A. 4, LÉNÁRT 3, Barabás 1, Nagy E., Szendrődi. Edző: Lakatos László.

 

Az 2. forduló további eredményei:

Kazincbarcikai KSE – Dabasi KC VSE 27-36
DVSC Schaeffler II. – DVSC Schaeffler III. Elmaradt
DKA II. – Kispest NKK 44 -22
Tempo KSE – Kézilabda Szeged SE 37-30

 

 

Fenyves Balázs, 2020.09.22.