Győztes rajt az ifi harmadosztályban

Másik Harsányi Kálmán edzette együttesünk a tizenkilenc gólig jutó (!) Nagy Zója vezetésével tudott nyerni Ózdon.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Ózdon megkezdte bajnoki menetelését az U19-es harmadosztályú csapatunk is. Ebben a korosztályban is fiatal a keretünk, ide kizárólag U17-es lányok kerülhettek be. Nehezítette a felkészülést, hogy ez a csapat, így, ebben az összeállításban most lépett pályára először együtt. Nem indult könnyen a találkozó, küzdöttünk a védekezéssel, a huszadik percig egyik gárda sem tudott egyólosnál nagyobb előnyre szert tenni. Innentől kezdve következett egy hétperces egri gólcsend, ellenfelünk pedig négy találattal ellépet. A huszonhetedik minutumtól vegyes védekezésre váltottunk, Bíró Anna pedig nagyon jól szállt be a meccsbe, így már a félidőben sikerült kiegyenlítenünk Nagy Zója időntúli szabaddobásból szerzett góljával.

A második játékrészt már sokkal jobban kezdtük, ezt az etapot öt egri gól nyitotta, rá pedig csak egy ózdi válasz érkezett. Ezt a különbséget sikerült folyamatosan tartani a két együttes között. A védekezésen és a gyors játékon azért még látszódik, hogy nem vagyunk összeszokva. Ennek ellenére kiemelendő, hogy Bíró Anna ötvenkilenc százalékkal védett, Kerepesi Kata okosan, hasznosan és eredményesen játszott, míg a mérkőzés legjobbja nálam Nagy Zója volt, aki tizenkilenc góllal vette ki a részét a sikerből. A következő mérkőzésünket hazai pályán a Gyöngyös csapatával vívjuk, reméljük, sokan kilátogatnak majd a Leányka útra.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, III. osztály, D-csoport, 1. forduló
Lóci DSE – Eszterházy SC 33-37 (17-17)
Egri gólszerzők: Nagy Zója 19, Kerepesi Kata 5, Koncz Regina 3, Hargitai Gréta, Ágó Sára, Nagy Kincső, Bérczessy Sarolta 2-2, Kréti Kornélia, Cseh Alexandra 1-1.

 

Az 1. forduló további eredményei:

Gyöngyösi KK – TFSE 31-29
Szalézi DSE – Szerencs VSE 16-35
Mezőkeresztes VSE – Váci NKSE II. 20-44

 

 

Fenyves Balázs, 2022.09.13.