Hajdúnánás után, Szeged előtt

Téli alapozás, múlt heti kupameccs, és fiatal játékosként a felnőttek között történő pályáralépés is beszédtémát szolgáltatott Zákányi Blankával készített interjúnkban.


 

– A Hajdúnánáson aratott háromgólos sikert követően, kicsivel több, mint egy hónap után folytatódik a bajnokság. Mi történt veletek azóta?

– A csapat már viszonylag régóta, karácsony után, a két ünnep között elkezdte téli felkészülését, azóta pedig már többhetes alapozás van mögöttünk – gondolt vissza a közelmúlt eseményeire Zákányi Blanka, az Eszterházy SC felnőtt együttesének fiatal jobbszélsője. – Természetesen az idei első bajnokinkra is készülünk, hiszen néhány nap és, itt a Szeged elleni meccs. Annak ellenére is igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a találkozóra, hogy ezen a héten is inkább még keményebb edzések szerepelnek a programban. Ezt a hetet is beáldozzuk még a fizikális felkészülés oltárán, futás futás hátán, kemény erősítések, aztán megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat szombaton.

– Arról nem beszéltél, hogy múlt héten láthattunk egy Magyar Kupa-mérkőzést. Utólag nézve a dolgokat, hogyan emlékezel vissza a DVSC elleni nyolcaddöntőre?

– Véleményem szerint, nagyon jól teljesített a csapat, megpróbáltuk a legjobbunkat hozni. Nem sikerült borítanunk a papírformát, ennek ellenére az első félidőben nagyon jól tartottuk magunkat, a másodikban viszont kijött a két gárda közti különbség. A nagyarányú gólkülönbségtől függetlenül is azt mondom, jól teljesítettünk.

– Neked személy szerint, mit jelentett a K&H Liga harmadik helyezettje, több válogatott játékos ellen pályára lépni?

– Őszintén szólva nagyon izgultam. Nem biztos, hogy lett volna mitől, azonban nem minden nap adatik meg, hogy ilyen nagynevű csapat ellen játszik az ember. Amikor az első félidőben pályára léptem, akkor még remegett egy kicsit a kezem, éreztem is magamon, hogy jobban izgulok. Ettől függetlenül nagyon örültem neki, hogy mindkét játékrészben megkaptam a játéklehetőséget, és igyekeztem jó teljesítményt nyújtani.

– Hétvégi bajnoki ide, vagy oda, ez a hét még a fizikális felkészülésről szól. Érzed is magatokon ennek fáradalmait?

– Igen, látszik is a csapaton, hogy mind fejben, mind pedig testileg mindenki kicsit a száz százalék alatt van, ha lehet így mondani. Szerintem, jövő héttől annyiban már lazább lesz a történet, hogy túl leszünk az alapozáson, de most még egyértelműen látszik a fáradság mindenkin.

– Nem lebecsülve természetesen a Szegedet, de azért alakulhatott úgy a program, hogy az első idei bajnoki hetében is inkább a fizikális munkán van a hangsúly, mert a szombati ellenfelet itthon minden körülmények között le kell tudni győzni?

– Ahogy te is mondod, egyáltalán nem lenézve a szegedieket, de valóban ez a helyzet. Hogyha összehasonlítjuk a két csapat keretét, nekünk vannak olyan rutinos játékosaink, akik ezt a meccset le kell, hogy hozzák. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ősszel nagyon nagy csatában tudtuk legyőzni az FTC U19-es csapatát, és jövő héten utazunk a visszavágóra, amely összecsapás alkalmával szeretnénk a lehető legjobb állapotba kerülni.

– Azt mondtad, hogy vannak olyan rutinos játékosaink, akik eldönthetnek egy ilyen meccset. Te a fiatalok közé tartozol, ezért is lehetnek fontosak az ilyen mérkőzések neked, hiszen ezeken tudsz te is többet szerepelni. Most is benned van ez a gondolat?

– Nekem is az a célom, hogy minél többet tudjak játszani a felnőtt együttesben, mert egy fiatal játékos itt edződik meg leginkább. Amit itt tudok gyakorolni, az a saját korosztályomban kijön, ezért is örülök annak minden egyes alkalommal, ha pályára léphetek. Most is így készülök, és az a célom, hogy, amikor Zsadányi Sándor bizalmat szavaz nekem, akkor mindent kiadjak magamból.


 

Emlékeztető:

NB I/B, kelet, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Hajdúnánás SK – Eszterházy SC 18-21

A 13. forduló mérkőzése:
Eszterházy SC (2.) – PC Trade Szegedi NKE (9.)
Eger, Eszterházy-csarnok, január 15., szombat, 18.00.

 

 

Fenyves Balázs, 2022.01.12.
(FOTO: Szepesi Áron)