Hajrában elúszó pont

A játék alapján, csalódást keltő döntetlen a Gyömrő elleni serdülő bajnokin.


 

Molnár Nikolett, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Nagy reményekkel vártuk ezt a mérkőzést. Sajnos Vadász Vanda lebetegedett, így nélküle vágtunk neki az összecsapásnak. Nagyon jól kezdtünk, jól működött a védekezés, és Barta Kata is szép védésekkel rukkolt elő. Támadásban Kóczián Eszter irányításával könnyen szereztük góljainkat. Ennek köszönhetően, az eredményjelző már a hetedik percben 6-0-át mutatott. Ezután a Gyömrő zavaró védekezéssel állt elő, ami kicsit megnehezítette a támadásainkat, de a félidőben még mindig magabiztosan vezettünk.

A második játékrész már izgalmasra sikerült. Előjöttek a technikai hibák, az eladott labdáinkat pedig kihasználták a gyömrői fiatalok. A védekezésünk is lankadt, többször kaptunk gyors lerohanásgólokat, mert nem figyeltünk oda. Támadójátékunk is akadozott, az utolsó három percre azonban még mindig megvolt a háromgólos előnyünk. A végjáték sajnos nem nekünk kedvezett, ugyanis Lászlófi Szófiát kiállították, erre reagálva az ellenfelünk pedig szoros emberfogást alkalmazott. A labdákat elszórtuk, így tíz másodperccel a vége előtt már egyenlő állásnál támadhattunk. Esélyünk még így is lett volna a győzelemre, hiszen eljutottunk helyzetig, csak sajnos a kapufáról kifelé pattant az utolsó lövésünk. A mérkőzést az utolsó percig mi uraltuk, így végül elmondhatom, hogy ezen a mérkőzésen nem nyertünk, hanem vesztettünk egy pontot.


 

Eredmény:

Leány serdülő, II. osztály, kelet, 14. forduló
Eszterházy SC – Gyömrői KA 23-23 (13-9)
Egri gólszerzők: Losonczi Anna 5, Gmitra Petra 4, Szabó Hortenzia, Kóczián Eszter, Szabó Kitti, Lászlófi Szófia 3-3, Székely Lotti, Nagy Zója 1-1.

 

A 14. forduló további eredményei:

FTC II. – Kispest NKK 33-21
FKSE-Algyő – Hódmezővásárhelyi LKC 27-26
GBB Zrt. Kecskeméti NKSE – Csepel DSE 18-23
Kazincbarcikai KSE – Gödi SE 33-26
Balmazújvárosi LKSE – Hajdúnánás SK 17-31

 

 

Fenyves Balázs, 2021.03.02.