Hamar eldöntöttük

Debrecenben szerezte meg idei első sikerét az Eszterházy SC ifjúsági együttese.


 

A rosszul sikerült bemutatkozást követően, az előző hétévégén idegenben kellett volna javítania az Eszterházy SC ifjúsági csapatának. A Debreceni Sportcentrum SI otthonában előzetesen jó eredmény elérése volt a cél, ami szerencsére össze is jött az egrieknek.

Más kérdés, hogy az előjelek ismét nem voltak a legjobbak. – A múlt héthez képest újabb játékos csatlakozott a sérültek csoportjához, hiszen Ficzere Ágnes ujjtörést szenvedett az egyik edzésen, így három-négy hétig csak könnyített tréningeken vehet részt – számolt be róla az együttes edzője, Lakatos László.

– Szerencsére a jó kupaszereplés után bizakodva utazhattunk a bajnokság második fordulójára, a Debreceni Sportcentrumhoz. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, stabil nyitott védekezéssel és sok labdaszerzéssel. Gyorsan jelentős előnyt sikerült kiharcolni, ugyanis a tízedik percben hat góllal vezettünk. Már az első félidőben mindenki megkapta a játéklehetőséget és a megfelelő pihenőidőt is.

Fordulás után elég sok kiállítást kaptunk, ezért élesben gyakorolhattuk a kapus nélküli támadásokat. Elég hosszú ideig beállt a tíz-tizenegy gólos különbség, a végjátékban azonban jobban koncentrálva sikerült ezt is növelni. Gyengébb képességű ellenféllel szemben arattunk nagyarányú győzelmet, amely során az emberelőnyös játékunk tetszett a legjobban. Gratulálok a csapatnak, egyénileg Jurmann Gréti kiemelkedett a mezőnyből, de remekül teljesített Tóth Abigél, Zákányi Blanka, Kovács Dóra, Kóczián Eszter és Romány Kinga is.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 2. forduló
Debreceni Sportcentrum SI – Eszterházy SC 27-41 (12-22)
Debrecen, 40 néző.
V.: Praczu L., Praczu L.
ESC: Barta K. – ZÁKÁNYI 6, TÓTH ABIGÉL 5, JURMANN 5, ROMÁNY 3, Csomós A. 2, Nagy E. 2. Cs.: Szabó S. 3, KOVÁCS D. 4, KÓCZIÁN E. 6, Barabás R., Dohány V. 1, Lénárt E. 2, Losonczi A. 2. Edző: Lakatos László.

 

A 2. forduló további eredményei:

FKSE Algyő – DKA 35-34
Szeghalmi NKC – Gödi SE 39-21
Tempo KSE – Kazincbarcikai KSE 37-23
Óbudai KSI – DVSC Schaeffler II. 44-34
Kézilabda Szeged SE – ENUSE 32-31

 

 

Fenyves Balázs, 2021.09.27.