Harcoltunk, küzdöttünk, helytálltunk

Mínusz tíz után sem esett össze Debrecenben az Eszterházy SC felnőtt csapata, és végül teljesen vállalható eredménnyel zárta péntek esti bajnokiját.


 

 

A héten szinte kivétel nélkül minden egyes interjúban elhangzott, hogy a DVSC Schaeffler elleni bajnoki legnagyobb lelki terhét a közönség felől érkező nyomás jelentheti, hiszen nem minden nap léphet pályára több ezer ember előtt az ember.

Nos, a Hódos Imre Sportcsarnok pokoli hangulata nem hozott komoly félelmet az Eszterházy SC játékosaira, hiszen már az első percektől kezdve sikerült felvenni a harcot a jóval rutinosabb, és ezáltal esélyesebb házigazdával szemben. Az első tíz perc minden szempontból erről árulkodik, hiszen nagyon szépen sikerült tartani az eredményt.

Egy pont után azonban ritmust váltott a Loki, és a rengeteg egri technikai hibát könyörtelenül kihasználta. A jó kezdés ellenére, elég beszédes statisztikai adat, hogy a komplett első játékrészben, mindössze három megállító faultot (!) tudott felmutatni a vendég gárda, ami az igazat megvallva, még alacsonyabb osztályokban sem elfogadható szám. Hiába is harcoltak a lányok, ennek köszönhetően féltávnál már hat találattal vezettek a hajdúságiak.

A szünetben Debre Viktor pontosan erre az adatra hívta fel tanítványai figyelmét, hiszen ennél sokkal keményebb védekezést várt a társaságtól. Mindez azért is volt fontos, mert amennyiben hasonlóan alakult volna a találkozó, úgy csúnya vereségbe is beleszaladhattak volna az egyetemisták.

És bizony a negyvenharmadik minutumban a végig gólerős Kovács Anna találatával már kétszámjegyű különbséget mutatott az eredményjelző tábla (25-15). Naná, hogy jött a vendég időkérés, és ugyan ennél a pontnál gyakorlatilag végleg letehetett pontszerzési esélyeiről a hevesi alakulat, mégis megváltozott a játék képe.

Az Eszterházy elkezdett védekezni, ütközni, és így a második félidőben közel húsz megállító faultot mutathatott fel. Ez persze rögtön meglátszott az összecsapáson is, az utolsó tíz percbe lépve pedig már „csak” mínusz öt volt a differencia. Küzdött, hajtott az Eger, és azt kell mondani, bejöttek a cserék is, mivel a korábbi klubja ellen pályára lépő Borbély Márta, Juhász Renáta kettős új színt hozott a játékba.

Habár valódi pontmentési esély nem villant fel, de a debreceniek mégsem tudtak nagyobb különbséggel ellépni, ami mindenképp pozitív lehet a jövőre nézve. Külön felemelő érzést jelentett, hogy a mérkőzés végén a végig nagyon hangos, és fanatikus hazai szurkolótábor nagy tapsban részesítette a kizárólag magyar játékosokból álló egri csapatot, ezt a tiszteletet pedig a Loki drukkereitől nem minden ellenfél érdemli ki. És, ha már szurkolók, a dicséret és természetesen a köszönet is jár a fiatal egyetemistákból álló Eger Bulls tagjainak is, akik több mint húsz fővel jelentek meg a magyar kézilabda sport egyik legnagyobb hangulatú csarnokában, ahol nagy elánnal űzték-hajtották kedvenceiket az első perctől, egészen az utolsó pillanatokig.

 

Mestermérleg:

Pal Oldrup Jensen: – Elsősorban a győzelemmel lehetek elégedett, másodsorban a védekezéssel. Azt hiszem, a lányok megcsinálták azokat a formációkat, és lefordulásokat, amiket kértem. A támadásban is jók voltunk, jó megoldásokat választottunk, és a helyzeteket is jól használtuk ki.

Debre Viktor: – Úgy gondolom, ez egy tisztes helytállás volt. Erős csapat ellen játszottunk, és megfelelő módon odatettük magunkat. Számomra most az volt a legfontosabb, hogy mínusz tíz után sem estünk össze, vissza is jöttünk öt találatra, szóval ilyen szempontból a küzdőszellemmel mindenképp elégedett lehetek. Egyébként is sok pozitívumot láttam csapatom produkciójában, szóval nem volt ez rossz. Megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat, most pedig megint kaptunk egy jó leckét, aztán remélhetőleg tényleg egyre jobbak leszünk.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

K&H Liga, 6. forduló
DVSC Schaeffler – Eszterházy SC 32-25 (16-10)
Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 1050 néző.
V.: Hantos D., Rózsahegyi B.
DVSC: Triffa – Vantara-Kelemen 3, BULATH 7 (4), DESZPOTOVICS 5, Bordás 1, Zamfirescu 1 (1), Varsányi 3. Cs.: Oguntoye, Szabó D. – Tóvizi 4, KOVÁCS A. 7 (2), Szabó P., Borgyos 1, Arany R. Edző: Pal Oldrup Jensen.
EKESC: Győrffy – Bocsi 2, Hanczvikkel, Petrovics 3, Sári 2 (1), KOBELA 7, Buzsáki 5. Cs.: Leiner, Tóth A. – Borbély 3, Brettner, Sallai 2, Bíró E., JUHÁSZ R. 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-2, 12. p.: 6-4, 18. p.: 9-6, 24. p.: 13-6, 36. p.: 19-12, 42. p.: 24-15, 48. p.: 27-19, 54. p.: 29-24.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 9/7. ill. 1/1.

 

A 6. forduló további eredményei:

EUbility Group-Békéscsaba – Érd 30-30
Moyra-Budaörs Handball – MTK Budapest
Alba Fehérvár KC – Eu-Fire Mosonmagyaróvár

 

 

Fenyves Balázs, 2018.10.19.
(FOTO: haon.hu)