Harminc perc pazar védekezés

Fordulás után viszont jelentősen romlott az egriek teljesítménye a péntek délután lejátszott szentendrei edzőmeccsen.


 

Szentendrei edzőmérkőzéssel zárult a nyári felkészülés harmadik hete, méghozzá egy idegenbeli találkozóval, amelyen az ősztől az NB II-ben szereplő házigazdával szemben magabiztos különbségű győzelmet aratott az Eszterházy SC.

Az összecsapás első félidejében a dorogi mérkőzéshez hasonló jó iramban játszottak a vendégek, ami mellett a hátsó alakzat is kellőképpen keményen muzsikált. Az igaz, hogy ez gólokban nem mutatkozott meg, de alapvetően az edzések nagy része még a védekezésről szól. Mindez az egész első félidőben szinte majdnem tökéletesen működött, legalábbis a keddi találkozóhoz képest tényleg sikerült elérőbb lépni.

Ha már kiemeltük a védekezést, meg kell említeni Buzsáki Nikolett harcias hozzáállását, aki húsz percig remek munkát végzett. Rajta kívül Kuti Bettina is remek periódusokat kapott el, ennek tudatában, hasznos első felvonást sikerült produkálni ebben a szép nyári melegben.

A folytatásban olyan felállásokat próbáltak gyakorolni az egyetemisták, amelyek majd a bajnoki mérkőzések során is előjöhetnek, az eredményességről ugyanakkor inkább csak annyit mondanánk, hogy van még hová fejlődni. A támadójátékban egyáltalán nem sikerült megvalósítani az elképzeléseket, és a védekezés sem hasonlított az első félidőben produkálthoz, így mindenképp váltani kellett.

A Kobela Tamara, Brettner Zsófia páros egészen szépen dolgozott, nyilvánvalóan azonban erre nem lehet majd egy egész szezont építeni. Hogy ez a mai mérkőzés hasznos volt-e a csapat számára, az nem lehet kérdés, azt viszont meg kell jegyeznünk, mindössze az első harminc percet lehet igazán mérvadó teljesítménynek tekinteni.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – A felkészülés jelenlegi státuszának megfelelő edzőmérkőzést játszottunk a mai napon, mindenki megkapta a lehetőséget, és azt kell, hogy mondjam, majdnem mindenki élni is tudott vele. Egy jó csapattal játszottunk, amely igaz, hogy NB II-ben játszik, de NB I/B-s kerettel rendelkezik, úgyhogy a találkozó ezúttal is elérte a célját.


 

Felkészülési mérkőzés:

Szentendrei NKE – Eszterházy SC 18-30 (8-16)
Szentendre, 20 néző.
EKESC: Győrffy – KUTI 4, Iván E. 4, Brettner 1, Sári 6 (3), Kobela 4, BUZSÁKI 4. Cs.: LEINER – Pankotai, Kiser 1, Pados 2, Bernát 2, Sepsi 2. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 6 perc, ill. 14 perc.
Kiállítások (kétperces): 5/4. ill. 3/3.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 1-1, 10. p.: 2-4, 15. p.: 3-5, 20. p.: 4-8, 25. p.: 6-13, 35. p.: 10-19, 40. p.: 13-20, 45. p.: 16-22, 50. p.: 17-24, 55. p.: 17-26.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.08.09.
(archív FOTO)