Harmincöt gól a szegedi kapuban

Másodosztályú ifjúsági alakulatunk tizenhat találattal múlta felül hétvégi ellenfelét.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Kapusi Vivi és Barta Zsófi hiányában fogadtuk ezúttal a Szeged csapatát. Jó védekezéssel és kapkodós támadójátékkal indult számunkra a találkozó. Ezt jól illusztrálja, hogy a tizenharmadik percben Soltó Julcsi első góljának köszönhetően, mindössze 4-2 volt az állás. A helyzet akkor változott, mikor az első játékrész hajrájában egy-egy jó védekezés után Kalcsó Luca ügyesen tudta gyorsítani a játékunkat. A második játékrészben általánosságban türelmesebb volt a felállt fal elleni játékunk, és bár a védekezésünk volt, hogy visszaesett, kétség sem férhetett a nagyarányú egri győzelemhez. A tizenkilenc kapott gól az egész csapatot dicséri, míg támadásban Soltó Julcsi és Kocsmár Orsi is jelentősen kivette a részét a góllövésből, azonban nekem most személy szerint, Tóth Szabina játéka tetszett leginkább. Ügyes, hatékony és komplex volt, elöl is és hátul is, remek napot zárt. Külön örülök annak is, hogy mindenki hasznosan játszott, a legtöbben pedig góllal, vagy gólokkal tudták kivenni a részüket a sikerből. Ráadásul azok a játékosok, akik kevesebb lehetőséget kaptak az előző fordulókban, most többet lehettek a pályán, és azt gondolom, éltek is a lehetőséggel. Aki ismer bennünket, pontosan tudja, ez az együttes tizenhat tehetséges játékosból áll, nincsenek kiegészítőembereink, mindenki fontos tagja a csapatunknak.

Szabó Sára, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának játékosa: – Úgy gondolom, hogy remek meccset játszottunk. Dinamikus volt a védekezésünk, a padról pedig nagyon jól szálltak be a lányok. Rengeteget indultunk, és a támadásainkat szinte mindig gólra tudtuk váltani. Szerintem a csapatunknak ez a fajta játék áll a legjobban. Gyors és kemény volt a védekezésünk, míg a támadásoknál kreatívak voltunk. Ezt mutatja az eredmény is.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, II. osztály, kelet, 15. forduló
Eszterházy SC – Kézilabda Szeged SE 35-19 (14-8)
Egri gólszerzők: Soltó Julianna 10, Tóth Szabina 7, Kocsmár Orsolya 6, Viszokai Viktória, Kóczián Eszter, Szabó Hortenzia, Losonczi Anna, Lászlófi Szófia 2-2, Szabó Kitti, Bérczessy Sarolta 1-1.

 

A 15. forduló további eredményei:

Kiskunhalasi UKSC – Kazincbarcikai KSE 27-40
Szeghalmi NKC – Rákosmenti KSK 45-21
Borsod Sport Klub – Gödi SE 29-30
ENUSE – Hódmezővásárhelyi LKC 25-35

 

 

Fenyves Balázs, 2023.03.20.