Hatból ötös hétvége

Molnár Nikolett tanítványai egy-egy sikerrel és vereséggel zártak, míg Harsányi Kálmán és Koszorús Levente csapatai duplázni tudtak.


 

Molnár Nikolett, az Eszterházy SC I. U13-as csapatának edzője: – Év végére sikerült elérnünk azt a szintet, hogy a bajnokságból kiemelkedő Gyöngyös ellen egy félidőn át szoros küzdelem folyt a pályán. A második játékrészben már kijött a két csapat közti erőkülönbség, köszönhetően a sok eladott labdának is. Ez a játék azonban mindenképpen biztató a jövőre nézve. A második mérkőzésen a hasonló képességekkel bíró Balassagyarmat ellen egy izgalmas összecsapás alakult ki, ahol a sikert a nagyobb akaraterőnek köszönhetjük, amiért dicséret illeti a lányokat.

Koszorús Levente, az Eszterházy SC II. U13-as csapatának edzője: – Hoztuk a kötelezőt. Tudtuk, hogy gyengébb ellenfelekkel játszunk, mindamellett nem szerettük volna lebecsülni őket. A Pásztói csapat ellen nehezen kezdtünk, de a második félidőre összeszedtük magunkat, néhol látványos és szemre tetszetős játékkal sikerült előrukkolni. A második összecsapáson a jászberényiekkel mérkőztünk meg, akik tőlünk jóval gyengébb játékerőt képviselnek, így sima győzelem lett a vége. Még egy Balassagyarmati forduló vár ránk, amit reméljük, hasonlóan sikeresen fogunk zárni.

 

Eredmények:

Gyermek Bajnokság, U13, Sterbinszky Amália régió, 9. forduló
Eszterházy SC I. – Gyöngyösi KK 10-29
Eszterházy SC II. – Pásztói KC 20-11
Jászberényi TF DSE – Eszterházy SC II. 6-34
Balassa SE Balassagyarmat – Eszterházy SC I. 18-21


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC U11-es csapatának edzője: – Kunhegyesen a Székács II., valamint a Sütő Kézisuli volt az ellenfelünk. Mind a két mérkőzésen látszott, hogy technikailag képzettebbek vagyunk és nagyobb iramban, jobb döntéseket tudunk hozni. Az első meccsbe néha még bele-bele aludtunk, de a második már önmagáért beszélt. Ekkor még nagyobb tempóban, látványosan és kreatívan kézilabdáztak a gyerekek. Rengeteg párharcot nyertünk mind támadásban, mind védekezésben, a kapusok sok labdát fogtak, és mindenhonnan veszélyt tudtunk jelenteni az ellenfél kapujára. Ezek a gyerekek nagyon jó közösséget és csapatot alkotnak egymással. Ennek is köszönhető, hogy mind a két mérkőzésen, mindenki betalált.

 

Eredmények:

Gyermek Bajnokság, U11, Sterbinszky Amália régió, 8. forduló
Székács KE II. – Eszterházy SC 4-26
Eszterházy SC – Sütő Kézisuli 23-10

 

 

Fenyves Balázs, 2019.05.10.