Hatvan gól és örömjáték

Harsányi Kálmán harmadosztályú csapata nem kímélte a Balkányi ISE gárdáját, és negyvenhét találattal nyert.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – A Balkányi ISE csapata látogatott hozzánk a bajnokság ötödik fordulójában. A lányok az első perctől kezdve kitettek magukért, és más tempóban mozogtak a pályán. Tekintélyt-parancsoló különbséget építettünk ki már a szünetig. Örömkézilabda volt a javából, végül hatvan lőtt gólig meg sem álltunk. Soltó Julcsi egymaga tizenhárom, Viszokai Viki és Kun Lili tíz-tíz, míg Kocsmár Orsi nyolc gólt szerzett. Várjuk a következő a fordulót.

Kun Liliána, az Eszterházy SC serdülő csapatának játékosa: – A tabella alapján előzetesen is könnyű győzelemre lehetett számítani, ami rögtön a találkozó első pár percében be is igazolódott. Ettől függetlenül komolyan vettük a mérkőzést, mindkét félidőben gyorsan, magabiztosan és felszabadultan játszottunk. Az ellenfél hibáit maximálisan kihasználtuk, de a védekezésünk is nagyon jól összeállt. Kapusaink teljesítménye hatékony volt, végig uralni tudtuk a játékot. A mérkőzés utolsó szakaszában már a hatvan gól elérése volt a cél, amiből mindenki kivette a részét. Nagyon büszke vagyok a lányokra, ilyen edzésmunkával és hozzáállással mindenre képesek leszünk.


Eredmény:

Leány serdülő U17-es bajnokság, III. osztály, C-csoport, 5. forduló
Eszterházy SC – Balkányi ISE 60-13 (28-7)
Egri gólszerzők: Soltó Julianna 13, Viszokai Viktória, Kun Liliána 10-10, Kocsmár Orsolya 8, Barta Zsófi, Nagy Kincső 5-5, Bérczessy Sarolta 4, Bartók Réka 3, Tóth Szabina 2.

 

Az 5. forduló további eredményei:

Miskolci VSC – Kazincbarcikai KSE 27-42
Hajdóböszörményi TE – Balmazújvárosi LKSE 18-33
Mezőkövesdi KC – Nyíradony VVTK 56-13
Sárospataki USI – Salgótarjáni SKC 18-50
Újfehértó-Kállósemjén SzSE – Füzesabonyi SC 29-32

 

 

Fenyves Balázs, 2022.10.18.