Hatvanpercnyi futás várható

Nem esne újra tavaszi hibájába az Eszterházy SC, amely nagyobb rutinját, és fizikális fölényét használná ki az FTC U19 ellen.


 

NB I/B, kelet, 5. forduló
Eszterházy SC (2.) – FTC U19 (3.)
Eger, Eszterházy-csarnok, október 16., szombat, 18.00.
V.: Dulai Ádám, Pisák Bence.

 

Nem feltétlenül ápolunk kellemes emlékeket az NB I/B-s pontvadászat soron következő ellenfeléről, az FTC U19 együtteséről. Jól lehet, a tavalyi szezon tavaszi félévében nem teljesen ez a társaság tette tiszteletét a Leányka úton, ugyanakkor tény, a 30-30-as végeredmény komoly meglepetésként ért bennünket. Merthogy tehetséges játékosok ide, vagy oda, felnőtt alakulatról lévén szó, illett volna két vállra fektetni a fővárosiakat.

Azóta természetesen nem csak az Eszterházy SC háza táján történtek változások, hanem a zöld-fehéreknél is, történetesen, hogy ebben az idényben már a ferencvárosi klub U19-es, nem pedig az U20-as gárdája vesz részt a másodosztályú bajnokságban. Lefordítva, ez annyit tesz, az előző évadhoz képest, még fiatalabb garnitúrát láthatunk Simics Judit irányítása alatt.

A még fiatalabb sor pedig olybá tűnik, nem sok változást hozott az eredményesség terén, hiszen a szezonból eddig lejátszott négy bajnoki meccsüket ugyanolyan mérleggel hozták a kilencedik kerületiek, mint a mieink, avagy három győzelemmel, és egy vereséggel. Azt az egyetlen fiaskót még az első fordulóban elszenvedett békéscsabai kapituláció jelentette (23-34), onnantól kezdve viszont elég sima sikerek kerültek az eddigi bizonyítványba.

Egri oldalon az egy szem vereséget az Orosháza elleni nem várt fiaskó jelenti, azóta viszont Szegeden kiváló teljesítményt nyújtott az ESC, és a Tempo KSE elleni Magyar Kupa meccsen is inkább pozitív jeleket láthattunk a pályán, mintsem aggodalomra okot adó jeleneteket.

Egészségügyi fronton sincs sok változás az elmúlt hetekhez képest, van ugyanakkor rossz hír is ezen a téren. Szegeden legalábbis már nem játszott az a Györfi Dóra, aki nyáron épp a következő riválistól igazolt a hevesi megyeszékhelyre. A tehetséges balátlövő a közelmúltban operáción esett át, így az ő játékára már ebben a naptári évben aligha számíthatunk. A többi állandó sérült közül továbbra sincs visszatérő, a legközelebb ehhez az a Barta Adelinda jár, aki porcműtétjét követően, most már bármelyik pillanatban csatlakozhat a többiekhez.

Visszatérve a hétvége feladatához, a rossz emlékű tavaszi mérkőzés tükrében, értelem szerint, elsősorban azt igyekeztünk kideríteni az egyetemisták mesterénél, mik azok a hibák, amiket ezúttal nem szabad elkövetni a fiatal riválissal szemben. – Elsősorban azt, hogy nem szabad elhitetnünk a Fradival, hogy lehet keresnivalójuk a meccsen, tavaly ugyanis ez történt, és így hatvan percig meggyűlt vele a bajunk – emelte ki talán a legfontosabb dolgot a mai napon huszonnyolcadik születésnapját betöltő Zsadányi Sándor.

– Nagyon fiatal, és nagyon tehetséges ellenfél lesz a vendégünk, amely a tavalyi szezonhoz képest alaposan kicserélődött. Az FTC erejét, kiváló utánpótlás képzését dicséri, hogy saját nevelésű játékosokkal sikerült pótolni a távozókat, akik máris nagyon eredményesen vették fel a felnőtt bajnokság ritmusát. Mindezt remekül bizonyítja, hogy csak a Békéscsabától szenvedtek vereséget, és kvázi ugyanúgy állnak a tabellán, mint mi. Nem lesz egyszerű feladatunk, mert végig futni fognak, és erre az ellenfélre egyáltalán nem jellemző az, ami a mezőny jelentős részére, vagyis, hogyha komolyabb előnybe is kerülnénk, akkor sem állnának le. Tavaly is hasonló volt a helyet, ezért is lesz kulcskérdés, hogy mennyire leszünk észnél. Ahhoz, hogy itthon tudjuk tartani a két pontot, fontos szempontot jelent, hogy érvényesíteni tudjuk nagyobb rutinunkat, illetve fizikális fölényünket, de ezt csakis a kellő fegyelmezettség mellett érhetjük el. Hangsúlyozom, hatvan percig okosan kell kézilabdáznunk, erre ugyanakkor képesek vagyunk, egyszerűen csak végig ott kell lennünk fejben.


 

Az 5. forduló további párosításai:

2021. Október 15., péntek
17.00.: Oxxo Energy Orosházi NKC – PC Trade Szegedi NKE

Október 16., szombat
16.00.: Csepel DSE – Levendula Hotel Algyő
18.00.: Tempo KSE – Békéscsabai ENKSE
18.00.: Hajdúnánás SK – Kispest NKK

 

 

Fenyves Balázs, 2021.10.15.
(FOTO: Balogh Tibor)