Hazatér a beálló!

Az elmúlt éveket a Vasas SC-ben töltő Hadnagy Fanni komoly erőssége lehet a következő évi csapatnak.


 

Egerben valahogy a beálló pozíció mindig is rendben volt, amikor az Eszterházy SC felnőtt együtteséről beszéltünk. Korábban Erdei-Benedek Réka, vagy Sári Barbara, míg az elmúlt két évben Alaxai Zoé töltötte be ezt a szerepkört kiválóan, amiért pedig utóbbi játékos szerződést hosszabbított, így borítékolható, hogy az évről évre rengeteget fejlődő belső emberrel továbbra is erős lesz az egri fal.

Főként, ha arról beszélünk, hogy a második nyári igazolás szintén ezen a poszton szerepel. Hadnagy Fannit aligha kell részletesen bemutatnunk a Leányka út környékén, hiszen annak ellenére, hogy az előző éveket a fővárosban töltötte (három szezont a Vasas SC, míg azt megelőzően egyet az FTC-ben), teljes mértékben egri nevelésű kézilabdásról beszélhetünk.

Habár a játékos pályafutását 2013/2014-ben az Egri VSI-ben kezdte, a következő évadtól már eszterházys szerelést öltött magára, és egészen eligazolásáig, vagyis 2017 nyaráig a hevesi megyeszékhelyen bontogatta szárnyait. Utánpótlás éveiben nemhogy tagja, de alapembere volt annak a junior bajnokcsapatnak, amely kis híján százszázalékosan nyert a másodosztályban, előbb-utóbb pedig a felnőttek között is egyre több játékidőt kapott hatalmas munkabírása, szorgalma, és tehetsége okán.

Ami a közelmúltat illeti, sajnos nem sikerült úgy az előző időszak, ahogyan azt az idén huszonharmadik életévét betöltő játékos tervezte, hiszen februárban súlyos sérülést szenvedett, ami kihat második egri periódusának kezdetére is. – Teljesen ártalmatlan szituáció volt egy taktikai edzés alkalmával, és bár elsőre azt gondoltam, megúszom oldalszalag-szakadással, sajnos komolyabb diagnózist állapítottak meg – emlékezett vissza az év eleji, szerencsétlen szituációra az Eszterházy SC új szerzeménye.

– Márciusban meg is műtöttek, és akkor azt mondták, hogy elméletileg decemberben térhetek vissza teljes mértékben a kézilabda pályára. Meglátjuk, hogy valóban így lesz-e ez, mivel eddig mindent a tervezettnél hamarabb csinálhattam, ami azt jelenti, hogy jól halad a rehabilitációm. A következő állomás az lesz, amikor június 20-án elmegyek az első nagyobb kontrollomra, ekkor döntenek majd arról az orvosok, hogy elkezdhetek-e futni. Ezt követően fokozatosan csinálhatok majd egyre több mindent, és természetesen a nyarat is a csapattal közösen, csak éppen kontakt nélkül fogom végezni. Nagyon bízom benne, hogy már október-november környékén újra játszhatom. Egyébként is van bennem egyfajta plusz motiváció, hiszen öt év után térhetek haza, és nagyon várom már, hogy milyen lesz újra hazai közönség előtt pályára lépni. Még a sérülésem előtt keresett meg egyébként Zsadányi Sándor, aki a műtét után is kitartóan érdeklődött irántam, és ez azért is esett különösen jól, mert, amikor egy játékos pályafutása parkolópályára kerül, minden ilyen pozitív impulzus sokat ér. Biztosan furcsa lesz elsőként ismét a Leányka úton edzésre jelentkezni, de már nagyon váron. Mondanom sem kell, mekkora pluszt, és motivációt jelent számomra a hazatérés, arról nem is beszélve, hogy nagyon szeretném, hogyha újra megismétlődnének a régi szép eredmények.


 

Nyári játékosmozgás az Eszterházy SC felnőtt csapatában:

Távozók (6 fő):
Csomós Anna, Romány Kinga (mindkettő Borsod Sport Klub-Miskolc, NB II), Györfi Dóra (?), Kuti Bettina (?), Leiner Bernadett (?), Lengyel Eszter (?)

Szerződést hosszabbítottak: (14 fő):
Alaxai Zoé, Balogh Panna, Bató Lili, Barta Adelinda, Bernát Dorina, Fodor Ivett, Jurmann Gréta, Kiser Panna, Nagy Éva, Pankotai Luca, Szeberényi Flóra, Szecsődi Laura, Tóth Abigél, Zákányi Blanka

Érkezők (2 fő):
Hadnagy Fanni (Vasas SC, NB I), Szondi Zsófia (Vác, NB I)

 

 

Fenyves Balázs, 2022.06.14.