Hetedik meccsen a hatodik siker

Harmadosztályú serdülő csapatunk minimális félidei előnyből varázsolt kilencgólos győzelmet Salgótarjánban.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – Idegenben a Salgótarjáni Strandépítők csapata ellen folytatódott a bajnokságunk. Annak ellenére indult nehezen a találkozó, hogy a védekezésünk nem is nézett ki rosszul. Sőt, a félidőnként kapott tíz-tíz gól részemről rendben is van. Ráadásul Kalcsó Luca is jól kezdett a kapuban. Ami miatt mégsem voltam maradéktalanul elégedett, az a rengeteg kihagyott ziccer. Mostanában nem volt problémánk a helyzetkihasználással, de most finoman fogalmazva sem ment jól. Örömteli viszont, hogy Kun Lili különösen jól és gólerősen szállt be a meccsbe, illetve, hogy a második félidőben valamivel összeszedettebben, talán gyorsabban is játszottunk, és a befejezéseink is javultak valamelyest. Kun Lili, Viszokai Viki és Soltó Julcsi is hat-hat gólt szerzett, a védekezéssel elégedettebb voltam.

Lukács Lilla, az Eszterházy SC serdülő csapatának játékosa: – Az első félidőben nem teljesítettünk túl jól, a második játékrész sikerült erősebbre. Szerintem a védekezésünkkel nem volt nagyon gond, és, amikor támadtunk is, viszonylag könnyen kerültünk helyzetbe, ám a befejezések nem mindig sikerültek. A második félidő kezdetekor tiszta lappal léptünk pályára, megmutattuk, hogy többre vagyunk képesek. Azt gondolom, nem csak Kalcsó Luca, de Sebők Fanni és Gönczi Anna is nagyon szépen végezték munkájukat a kapuban. Mezőnyben sok technikai hibát vétettünk, azonban ezt ki fogjuk javítani a következő fordulóinkra. Hálás vagyok, hogy befogadtak a csajok és örülök, hogy itt, és velük játszhatok, remek kézilabdásnak tartom őket. Így együtt, velük közösen továbbra is küzdeni fogunk a dobogó legfelső fokáért.


 

Eredmény:

Leány serdülő U17-es bajnokság, III. osztály, C-csoport, 7. forduló
Salgótarjáni SKC – Eszterházy SC 20-29 (10-11)
Egri gólszerzők: Soltó Julianna, Viszokai Viktória, Kun Liliána 6-6, Tóth Szabina, Kocsmár Orsolya 3-3, Nagy Kincső 2, Kiss Eszter, Bartók Zsófi, Gesztiványi Luca 1-1.

 

A 7. forduló további eredményei:

Miskolci VSE – Balmazújvárosi LKSE 23-41
Hajdúböszörményi TE – Mezőkövesdi KC 20-39
Balkányi ISE – Kazincbarcikai KSE 23-48
Nyíradony VVTK – Füzesabonyi SC 22-42
Újfehértó-Kállósemjén SzSE – Sárospataki USI 47-24

 

 

Fenyves Balázs, 2022.11.23.