Hiányposzton is erősödünk!

Varjú Liliána már több csapatban is megkeserítette a dolgunkat, így sokat várhatunk a jó kézzel megáldott átlövőtől.


 

A korábbi években több alkalommal is cikkeztünk róla, hogy klasszikus módon hosszú idő óta nem megoldott az átlövő poszt az Eszterházy SC felnőtt csapatánál. Tavaly nyáron aztán a nehéztüzér Györfi Dóra érkezésével olybá tűnt, végre lesz igazi bombázója az egyetemista klubnak, ám a már bejelentettek szerint, egy év után távozik az FTC-től érkező játékos, így e tekintetben ismét új ember után kellett nézni.

Habár sokáig benne volt a pakliban, hogy az átlövő hatékonyság megduplázódhat egy új játékos érkezésével, hiszen a távozó Györfi sokáig gondolkozott a klubváltásról, végül mégis az eligazolás mellett döntött. Most már hivatalos, Lengyel Eszterhez hasonlóan, a jövőre potenciális riválisnak számító Vasasnál folytatja pályafutását. Ez az írás azonban nem a távozókról, sokkal inkább az újakról szól, egészen pontosan egyetlen személyről, akit Varjú Liliánának hívnak.

Az igazi kézilabdás családból származó, idén huszonkét esztendős játékos eddigi pályafutása során kizárólag fővárosi kluboknál fordult meg, kezdve az Angyalföldi Sportiskolával. A folytatásban a Vasas, a Szent István SE, a Tempo KSE, a Kispest, illetve a Csepel is állomáshelyként szolgált, egészen eddig, míg el nem érkezett a vidékre költözés, és az Egerbe szerződés. – Az biztos, hogy nagy váltás előtt állok, fenekestül felfordul az eddigi életem, és mindent megváltoztat – fogalmazott honlapunknak kendőzetlen őszinteséggel az Eszterházy SC új átlövője, Varjú Liliána.

– Ahogyan te is mondtad, mostanáig kizárólag budapesti csapatokban játszottam, és most először fordul velem elő, hogy elhagyom a fővárost. Eddig a családommal laktam, szóval ilyen szempontból is komoly váltás előtt állok. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi vár rám, hogy mennyivel lesz másabb Egerben élni, és mennyivel lesz nyugisabb minden a pörgős, pesti világ után. Azt gondolom ugyanakkor, hogy erre most mindenképp szükségem van. A korábbi sérülésem után szerettem volna kipróbálni magam valami új dologban, és éreztem, hogy szükséges van a környezetváltásra is. Az egri klub már több alkalommal is megkeresett, és most jött el a megállapodás pillanata. Mindig is figyeltem az itteni munkát, tisztában vagyok vele, hogy jó helyre kerültem, ahol tovább fejlődhetek. Valamilyen szinten már ott is van bennem, hogy várom a kezdést, hogyha legalábbis nem jelentené ez azt, hogy vége van számomra a nyárnak. De a sport már csak ilyen, most is heti négyet edzek, hogy jó állapotban érkezzek meg a felkészülésre, szóval tényleg kíváncsian várom, milyen lesz életem július közepétől.


 

Nyári játékosmozgás az Eszterházy SC felnőtt csapatában:

Távozók (6 fő):
Csomós Anna, Romány Kinga (mindkettő Borsod Sport Klub-Miskolc, NB II), Györfi Dóra, Lengyel Eszter (mindkettő Vasas SC), Kuti Bettina (Kozármisleny SE), Leiner Bernadett (?)

Érkezők (4 fő):
Hadnagy Fanni (Vasas SC, NB I), Kozma Tünde (Hajdúnánás, NB I/B), Szondi Zsófia (Vác, NB I), Varjú Liliána (Szent István SE, NB I/B)

Szerződést hosszabbítottak: (14 fő):
Alaxai Zoé, Balogh Panna, Bató Lili, Barta Adelinda, Bernát Dorina, Fodor Ivett, Jurmann Gréta, Kiser Panna, Nagy Éva, Pankotai Luca, Szeberényi Flóra, Szecsődi Laura, Tóth Abigél, Zákányi Blanka

 

 

Fenyves Balázs, 2022.06.20.