Hiányzott a jó védelem

Hiába a jó egyéni teljesítmények, túl sok gólt kaptak Molnár Nikolett serdülői az év első bajnokiján.


 

Molnár Nikolett, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – A felkészülés nem sikerült úgy, ahogyan azt terveztem, hiszen a betegségek és sérülések miatt, kis létszámmal tudtunk edzeni. Ezen a napon is voltak hiányzóink, de ettől függetlenül nagyon vártuk a tavaszi szezonnyitó mérkőzésünket. Jól sikerült a kezdés, négy góllal is vezettünk, aztán jött egy kiállítás, és felzárkózott ellenfelünk. Ezután megrekedt a támadójátékunk, nagyon nehezen jutottunk el a kapuig, viszont Kóczián Eszter fokozatot váltott, és vállára vette a csapatot. Az első játékrész utolsó tizenhárom percében egyedül ő szerzett találatot. A hátsó alakzatunkban egész mérkőzésen éreztük két hármas védőnk, Szabó Kitti és Lászlófi Szófia hiányát, ezt mutatja az is, hogy már az első játékrészben huszonegy gólt kaptunk.

A második felvonást négygólos hátrányban kezdtük, ami sajnos gyorsan tízre nőtt. Ráadásul az első félidőben hét találatig jutó Kóczián Esztert szoros emberfogással kivették a játékból. Ennek ellenére sem adtuk fel, és a vége előtt három perccel már csak mínusz hármas volt a hátrányunk, végül azonban nem sikerült csodát tennünk. Összességében a védekezésünk volt a legnagyobb probléma ezen a mérkőzésen, pedig mindkét kapusunktól láthattunk remek védéseket. Támadásban sok szép akciót vittek véghez a lányok. Itt szeretném kiemelni Kapusi Vivient, valamint Kóczián Esztert, akik remek teljesítményt nyújtottak, és mindketten tíz-tíz találatig jutottak.


 

Eredmény:

Leány serdülő II. osztály, kelet, 12. forduló
XVI. Kerületi MSE – Eszterházy SC 37-32 (21-17)
Egri gólszerzők: Kóczián Eszter, Kapusi Vivien 10-10, Koncz Regina, Nagy Zója, Cseh Alexandra 3-3, Tóth Netta 2, Dröszler Kitti 1.

 

A 12. forduló további eredményei:

Ferencvárosi TC II. – Szentendrei NKE 53-12
FKSA Algyő – Gyömrői KA 28-21
Kecskeméti NKSE – DVSC Schaeffler II. 26-24
Tempo KSE – Gödi SE 30-25
Kézilabda Szeged SE – Kazincbarcikai KSE 39-35

 

 

Fenyves Balázs, 2022.02.22.