Hihetetlen dráma a legvégén

Hiába egyenlített ifjúsági csapatunk az utolsó másodpercekben, a Tempónak még volt egy utolsó utáni dobása.


 

Aki vasárnap délután egri ifjúsági mérkőzést választott programjának, az ugyan nem a szezon legszínvonalasabb meccsét kapta, viszont izgalmak terén, nehezen űberelhető hatvan percet láthatott. Merthogy egy nagyon sok hibát hozó találkozón úgy tűnt, a sírból visszahoz legalább egy pontot az Eszterházy SC együttese, a vége mégis nagyon szomorú lett.

A vendég Tempo KSE egygólos vezetésénél, kevesebb, mint fél perccel a vége előtt sikerült labdát szerezni, majd az utolsó hazai időkérést követően, néhány másodperccel a vége előtt összejött az egyenlítés hét a hat elleni játékban. Igen ám, csakhogy Nagy Eszter találata előtt senki nem futott le cserélni, így a gyors középkezdés, valamint az ez után érkező üreskapus lövés még pont belefért, amivel a fővárosiak bizonyultak jobbnak. – Nehéz ezután a mérkőzés után nyilatkozni, de gyenge teljesítménynél is kötelező a tájékoztatás – kesergett teljesen érthetően Lakatos László, az ESC trénere.

– Döcögősen indult a találkozó, mintha rossz üzemanyagot tankoltunk volna a motorba. Védekezésben nem nyújtottuk azt a feszességet, ami elengedhetetlen ezen a szinten. Támadásban sok hibával, kapkodva játszottunk. Ennek ellenére, ekkor még a kezünkben volt a mérkőzés. Az előny nem nyugtatta meg a csapatomat a második félidőre, talán még jobban elbizonytalanodtunk. Védekezésben nem koncentráltunk eléggé, támadásban sorra jöttek a technikai hibák és eladott labdák. Átvette a vezetést a vendég együttes, és a végjátékra is kétgólos hátránnyal fordultunk. Innen még az utolsó másodperceken sikerült egyenlítenünk, azonban egy üreskapus góllal végül elvesztettük a mérkőzést.

Tóth Abigél és Zákányi Blanka teljesítménye emelkedett ki csapatból, több pozitívumot sajnos nem tudok kiemelni. Akaratgyenge játékkal nem lehet mérkőzést nyerni, ráadásul én sem a legfrissebb állapotban próbáltam vezényelni a lányokat. Ahhoz, hogy emelt fővel fejezzük be ezt a bajnokságot, mindenkitől több alázat és elhivatottság kell.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 16. forduló
Eszterházy SC – Tempo KSE 30-31 (17-15)
Eger, Eszterházy-csarnok, 50 néző.
V.: Bíró D., Gadnai A.
ESC: Kovács A. – Nagy E. 3, Dohány V. 5, Csomós A. 1, Romány 1, TÓTH ABIGÉL 9, ZÁKÁNYI 9. Cs.: Lénárt E. 1, Ficzere Á. 1, Kóczián E. Kovács D. Barabás R. Losonczi A. Szabó S. Edző: Lakatos László.

 

A 16. forduló további eredményei:

Óbudai KSI – FKSE Algyő 32-25
DVSC Schaeffler II. – ENUSE 27-31
Gödi SE – Kazincbarcikai KSE 32-49
Kézilabda Szeged SE – Debreceni Sportcentrum SI 27-25

 

 

Fenyves Balázs, 2022.03.28.