Holtponton

Játékban is, frissességben is, ezért sem meglepő a Vasas elleni vereség, aminél ugyanakkor bizonyosan csak jobb teljesítményt fog produkálni az Eszterházy SC.


 

Utólag mindent megértettünk. Aki elsőre legalábbis azt olvassa, hogy a tavaly még a K&H Ligában szereplő Eszterházy SC alakulata hazai környezetben kilencgólos vereséget szenved az NB I/B nyugati csoportjára készülő Vasas SC-től, akkor az hirtelen bizonyosan felteszi a kérdést: mi történt a Leányka úton?

Aki látta a nyári időszak harmadik edzőmérkőzését, az tökéletesen leszűrhette a helyzetet, vagyis, hogy az egri hölgyek körülbelül már az első félidőben is ott vették a levegőt, ahol csak tudták. Egyértelműen látható volt a két együttes közti frissességbeli különbség, ami bizony az egész találkozó menetére komoly hatással volt. Aztán az összecsapás végén azt is elmondta egyik-másik játékos, hogy nem csoda, hogy a mai délelőtt folyamán nem volt edzés, ugyanis tegnap úgy meg lettek „hajtva” a lányok, aminek a következményei a szerda délutáni hatvan perc során csúcsosodtak ki. Erre írtuk egyfajta felütésként, utólag mindent megértettünk.

Na, de ennyivel nem rendezzük le a mai mérkőzést, elvégre is a nyolcgólos vereség ellenére elég sok tapasztalattal bírt. Hogyha az eredmény alakulásáról kellene írni, akkor az angyalföldiek rajt-cél győzelmét fogalmaznánk meg, az egyetemisták ugyanis egyetlen egyszer sem tudtak vezetni.

Nem kellett igazán sok idő, hogy a fővárosiak komolyabb előnyt harcoljanak ki maguknak, köszönhetően elsősorban annak a Szilovics Fanninak, aki 7-3-as vendég előnynél már hat találatnál tartott. Ekkor érkezett egyébként Debre Viktor első időkérése, ám az egyperces fejmosás sem vezetett úgymond sehová. A folytatásban is a piros-kékek domináltak, az első játékrészben pedig egy-két nagy Győrffy Alexandra-védéstől eltekintve, az történt, amit a vizitáló fél akart. A mieink ezzel szemben elől, és hátul is szenvedtek, sorra rossz megoldásokat választottak, és így egyre nagyobbra nyílt az a bizonyos olló.

A hazai szakvezetés, divatosan szólva, „kimaxolta” a szünetre rendelkezésre álló időt, és hosszas megbeszélést tartott az öltözőben, ám néhány perc elteltével világosan látszott, ezen a napon nem igazán lehet megújulni. A Vasas tényleg sokkal frissebb volt, ráadásul jó napot fogott ki, ami az eredményességen is megmutatkozott. Amíg legalábbis a házigazdánál csupán öt játékos iratkozott fel a góllövőlistára, addig a vendégeknél tizenegy, avagy csapatként valóban jobban muzsikált a tizenharmadik kerületiek hangszere.

Habár az eredmény az ilyen meccseken tényleg sokadlagosak, meg kell említeni, hogy több alkalommal is a kétszámjegyű különbségért támadhattak a budapestiek, ám a közte tíz végül mindig meghiúsult. A második félidő derekán akadt egy jobb egri periódus, amikor mínusz kilencről hatgólos hátrányig sikerült felzárkózni, de ennél közelebb már nem.

Összességében egy nagyon hasznos, sok tanulságokkal rendelkező mérkőzést láthatott az edzőmeccsről lévén szó, szokatlanul nagy létszámú közönség, ám az eredményből valóban nem szabad kiindulni. Az biztos, hogy ennél csak sokkal jobb produkciót fogunk látni Brettner Zsófiaéktól, talán már pénteken is, amikor az első osztályú Debrecen látogat az Eszterházy-csarnokba.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Van még munka előttünk, ami látszik, de ez természetes ilyenkor. Egy olyan csapattal játszottunk, amely erős állománnyal rendelkezik, minden poszton van két jó játékosa, közülük többen is NB I-es múlttal. Sokkal frissebbek voltak nálunk, ami egyértelműen lejött a gyorsaságban, és összeszedettségben is. Nálunk ez most hiányzott, ugyanakkor a munka közepén járunk, és nem vagyunk annyira frissek. Mindemellett figyelmetlenek is voltunk, rengeteget hibáztunk. Azt is tudomásul kell venni, hogy vannak olyan játékosaink, akik most jönnek vissza sérülésből, és időt kell adnom nekik, hogy visszaszerezzék a formájukat. Ez néha nehézségekkel jár, ettől függetlenül a jelenlegi időszakhoz megfelelően alakult az edzőmeccs. Persze, egy kicsit ennél többet vártam volna, főleg lelkesedésben, de tulajdonképpen azt kaptam, amit vártam, legalábbis nem lepett meg semmi. Az eredményből pedig ugyanúgy nem szabad kiindulni, mint a múlt heti találkozóinkéból sem.


 

A felkészülési mérkőzés jegyzőkönyve:

Eszterházy SC – Vasas SC 21-29 (10-17)
Eger, Eszterházy-csarnok, 120 néző.
V.: Rontó Á., Szanyi P.
EKESC: Győrffy – Kuti, Iván E. 7, Brettner 3, Sári 6 (2), Kobela 2, Buzsáki. Cs.: Leiner – Pankotai, Bernát D., Pados 3 (1), Kiser, Sepsi. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 4/3. ill. 6/4.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 16 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-3, 12. p.: 4-7, 18. p.: 6-8, 24. p.:8-14, 36. p.: 12-20, 42. p.: 15-23, 48. p.: 17-23, 54. p.: 18-27.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.08.14.