Hozva a kötelező

A Debreceni SC SI elleni hazai mérkőzésen sima győzelmet arattak ifjúsági csapatunk tagjai.


 

Első hazai mérkőzését játszotta a 2022-es esztendőben Lakatos László ifjúsági együttese. Az ellenfél Debreceni SC SI elleni összecsapás toronymagas esélyeseiként arra számítottunk, magabiztos, és jó kézilabdát látunk majd a lányoktól, amivel kapcsolatosan a gárda edzőjét faggattuk a részleteket illetően.

– Az előzmények alapján, könnyű ellenfélnek ígérkezett a debreceni csapat, ezt pedig igazolta is a végeredmény – fogalmazott Lakatos László. – Jól kezdtük a mérkőzést, gyors támadásépítésekkel, pontos befejezésekkel. A jó kezdés nem nyugtatta meg a csapatomat, hullámzó teljesítménnyel, szellős védekezéssel jött a folytatás. A félidő végén pontosan a hullámvölgy alján voltunk, hiszen ekkor volt legszorosabb a mérkőzés.

A második játékrészben sokkal jobb volt a fegyelmi és az akarati szint. A hatékonyabb védekezést elősegítve, Kovács Adrienn révén nagyon jó kapusteljesítményt láthattunk. A labdafelhozatalban és indításokban még mindig sok volt a hiba, de felállt fal ellen bátrabban játszottunk. Voltak jó teljesítmények a mérkőzésen, ezek közül Kovács Adrienn második félidei tizenegy védése kiemelkedő. Szintén kiemelkedőt nyújtott a bal szélen Nagy Eszter, és jól teljesített Csomós Panka is. Barabás Roxána egyedül küzdötte végig a beálló pozíciót, amihez a legjobb védekező mutatókat is begyűjtötte. Gratulálok a csapatnak, kötelező győzelem volt, ami sokszor okoz problémát, de nem most.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 13. forduló
Eszterházy SC – Debreceni SC SI 37-24 (16-14)
Eger, Eszterházy-csarnok, 40 néző.
V.: Adelsberger D., Gulyás G.
ESC: KOVÁCS A. – Zákányi B. 4, Tóth Abigél 4, Jurmann 2, BARABÁS R. 1, CSOMÓS A. 4, NAGY E. 6. Cs.: Lénárt E. 3, Losonczi A. 1, Dohány V. 1, Kóczián E. 3, Kovács D. 3, Ficzere Á. 5. Edző: Lakatos László.

 

A 13. forduló további eredményei:

Kazincbarcikai KSE – Tempo KSE 36-32
DVSC Schaeffler II. – Óbudai KSI 18-26
Gödi SE – Szeghalmi NKC 22-37
ENUSE – Kézilabda Szeged SE 29-32
DKA – FKSE Algyő 28-31

 

 

Fenyves Balázs, 2022.02.28.