Húsz percig bírtuk

Utána újból előjöttek a szokásos hibák, és végül tizenöt góllal nyert a Dunaújváros.


 

Jó eredménnyel szeretett volna búcsúzni a hazai pályától Debre Viktor és Rutka Péter együttese, a Dunaújvárosi KKA elleni bajnoki meccs ugyanis a 2018-as év utolsó hazai fellépését jelentette.

Kezdetben úgy is tűnt, sikerülhet közel kerülnie ellenfeléhez a vendéglátó Eszterházy SC-nek, hiszen a találkozó első húsz perce kiegyenlített, szoros csatát hozott. Sokszor ütköztek a lányok, voltak átlövés gólok, és harcos, eredményes kézilabdát játszott a házigazda.

Kár, hogy ezúttal sem volt vége ennél a pontnál a találkozónak. Visszatérő dolog, hogy az első félidő második felére alkalmazkodik az éppen aktuális rivális az egyetemisták játékához, ez pedig a dunaújvárosiakkal sem történt máshogy. A Szekerczés Luca által vezetett DKKA a szünetig el is lépett hét találattal, szóval nem alakult valami rózsásan a találkozó.

Fordulás után sem történt változás a játék képében, és ugyan egy darabig még tartani tudták a lépést az egriek, a már említett Szekerczés kilencedik góljával 11-21-nél alakult ki a kétszámjegyű különbség. Ez a momentum a harmincnyolcadik percre esett, és itt nagyjából le is tudtuk zárni a fontosabb kérdéseket.

Az összecsapásból hátralévő játékidőben próbált közelebb kerülni ellenfeléhez az EKESC, de láthatóan görcsös volt a támadójáték. Mindeközben a vendégek szinte tetszés szerint érték el újabb és újabb találataikat, hiszen az egri hátsó alakzat elveszítette keménységét.

Sok örömünk tehát ebben a mérkőzésben sem lehetett, a végjátékban mégis történt egy említésre érdemes dolog. Nevezeten Sepsi Réka pályára lépése. Az Eszterházy saját nevelésű, balkezes szélsője élete első élvonalbeli összecsapásán léphetett pályára, ami azért is örömteli, mert egy fiatal sportoló számára ezek az apró lépések mindig különleges emléket jelentenek.

A végére tizenöt gólos különbségnél állt meg az eredményjelző, és így nem, hogy eredményesen, de még csak szépen sem tudott búcsúzni közönségétől az együttes, amely legutóbb január elején szerepel ismét a hevesi megyeszékhelyen.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Az első húsz-huszonkét percben ott tudtunk lenni, jól koncentrálni, és a védekezésünk is jól működött, utána szerintem, fejben fáradtunk el. Ettől kezdve a Dunaújváros azt csinált velünk, amit akart, és a második félidőben örömkézilabdát mutatott be. Megint sok hibánkból lőtt sok könnyű gólt az ellenfél, ami gyakorlatilag minden meccsünkre igaz. Amire lehetne építeni, az talán az első félidő első fele, amikor még támadásban is összeszedettebbek tudtunk lenni.

György László: – Úgy alakult a mérkőzés, ahogyan terveztük, habár az első tizenöt-húsz percet nagyon keményen megnyomta az Eger. Összeállt a védekezésünk, jól működött a kapusteljesítményünk, és sikerült kihasználnunk ellenfelünk technikai hibáit, amelyekből könnyű gólokat lőttünk. A második játékrészben az előny tudatában már felszabadultabban tudtunk játszani. Még szervezettebbé vált a védekezésünk, kapuban is jól muzsikáltunk, és tovább folytattuk a gyors gólokat, ebből alakult ki a tizenöt gólos győzelmünk.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

K&H Liga, 7. forduló
Eszterházy SC – Dunaújvárosi Kohász KA 17-32 (9-16)
Eger, Eszterházy-csarnok, 200 néző.
V.: Sándor L., Szikszay Cs.
EKESC: Győrffy – Bocsi, Petrovics 1, Borbély 3, Sári 5 (2), Kobela 2, Sallai 1. Cs.: Leiner, Tóth A. – Bíró E. 1, Juhász R. 1, Bernát D., Brettner, Sepsi, Hanczvikkel 1, Buzsáki 2. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
DKKA: Tomasevics – KLUJBER 7, SZEKERCZÉS 10 (4), Cifra, Nick, Ferenczy 1, Kazai 4. Cs.: CSAPÓ K. – Sirián 2, Dombi 2, Szalai B. 1, Grosch 1, Bouti, Molnár B. 1, Jovovics 1, Mihály P. 2. Edző: György László.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-2, 12. p.:4-4, 18. p.: 6-8, 24. p.: 9-12, 36. p.: 11-18, 42. p.: 12-21, 48. p.: 12-24, 54. p.: 14-28.
Kiállítások (kétperces): 12 perc, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/2. ill. 5/5.

 

A 7. forduló további eredményei:

Eu-Fire Mosonmagyaróvár – Moyra-Budaörs Handball 25-24
MTK Budapest – DVSC Schaeffler 22-28
Érd – Alba Fehérvár KC 32-26
FTC-Rail Cargo Hungaria – GVM Europe-Vác 39-18
Kisvárda Master Good SE – Siófok KTC 22-27

 

 

Fenyves Balázs, 2018.10.27.
(FOTO: Kakuk Dániel)