Idősebbeket vert a Harsányi-csapat

Az idei utolsó fordulóban a jó erőkből álló Debreceni Sportiskola otthonában is két pontot gyűjtöttek harmadosztályú ifistáink.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC serdülő csapatának edzője: – A kilencedik fordulóban a Debreceni Sportiskola csapatához látogatva zártuk az őszi szezonunkat. Azt előzetesen is tudtuk, hogy egy idősebb csapattal találkozunk, de mind a testsúlybeli, mind a magasságbeli különbség meglepően nagy volt ellenfelünk javára. Az állóképességet nagyon igénybe vette, hogy hatvan percen keresztül rendkívül magas volt a támadásszám, ráadásul mind a két csapat nagyon éles volt az előrejátékban. Egy-egy rossz váltást, vagy kilépést azonnal megbüntettek a másik oldalon. Csak úgy potyogtak a gólok, de hamar átvettük a vezetést. Az első félidő huszonkettedik percében már ötgólos előnyt is sikerült kialakítanunk. A hajrá nem a miénk volt, de sok mindent elmond a találkozóról, hogy már harminc perc után 24-21 volt az állás a javunkra.

A második játékrészben jobban viseltük a terhelést, és fokozatosan tovább növeltük a különbségek, végül egy látványos, szórakoztató és gólgazdag 46-39-es mérkőzéssel zártuk az őszt. A védekezéssel sajnos egyáltalán nem vagyok megelégedve, a támadójátékunk viszont most volt magasan a legjobb. Hatvan percen keresztül gyakorlatilag űrkézilabdát játszottunk, rengeteg lefutással, egy nagyon fizikális, gyors és jól játszó hazai csapat ellen. Barta Zsófinak, Keller Petrának és Soltó Julcsinak ez volt idén a legerősebb meccse, de Viszokai Viki és Kocsmár Orsi is szépen kivette a részét a góllövésből, és összességében mindenki hozzá tudta tenni a magáét. Még pár hét és kezdődik a jól megérdemelt téliszünet, köszönöm minden gyereknek, szülőnek, hozzátartozónak és persze a klubban dolgozó kollégáknak a rengeteg segítséget! Boldog Karácsonyt mindenkinek!


 

Eredmény:

Leány serdülő III. osztály, E-csoport, 11. forduló
Debreceni SI – Eszterházy SC 39-46 (21-24)
Egri gólszerzők: Keller Petra 13, Viszokai Viktória 8, Soltó Julianna, Barta Zsófi 6-6, Kocsmár Orsolya 5, Bartók Réka, Tóth Szabina 3-3, Kiss Eszter, Nagy Kincső 1-1.

 

A 11. forduló további eredményei:

KK Hajdúszoboszló – Nyíradony VVTK 10-0
Mezőkövesdi KC – Gyöngyösi KK 17-27
Tokaji DSE – BLK SE 23-39

 

 

Fenyves Balázs, 2021.12.07.