Így zártuk a „koronaszezont”

Megnéztük, az Eszterházy SC tizenhét különböző korosztályú együttese milyen helyzetben fejezte be a bajnokságot.


 

A Magyar Kézilabda Szövetség néhány hete meghozott drámai döntése minden korábbi kérdést megválaszolt, a 2019/2020-as szezon törlésével valóban végérvényesen befejeződtek a különböző versenysorozatok ebben az idényben.

Azzal mindenki tisztában lehet, hogy országos viszonylatban nézve is leginkább az Eszterházy SC felnőtt együttese a legnagyobb kárvallottja ennek a döntésnek, anyagunkban pedig most megvizsgáljuk a klub többi csapatának helyzetét is, miként kellett befejezni a bajnokságokat.

A felnőttekre visszakanyarodva, az NB I/B keleti csoportjából tizenhat fordulót zajlott le az összesen lejátszandó huszonkettőből, vagyis már csak hat játéknapot kellett volna kihúzni ahhoz, hogy meglegyen a bajnoki cím. Amennyiben azt nézzük, hogy a második helyezett Pénzügyőr SE-vel szemben ráadásul ötpontos előnnyel várhatta a pontvadászat finisét a társaság, valójában három győztes meccs választott el minket a hőn áhított aranyérmektől és a feljutástól…

Az utánpótlást tekintve, elsőként az ifjúsági gárdát nézzük! Lakatos László együttesének már csak öt találkozója maradt volna a szezonból, a másodosztály keleti csoportjában pedig tizennégy pontot szerezve, a hatodik helyen állt. A bizonyítvány a tavalyihoz képest bíztató, idén már egyértelmű középcsapatként tekinthettünk az egriekre.

A legnagyobb változás vitathatatlanul az Eszterházy SC serdülő alakulatánál volt tapasztalható. Az előző évadhoz képest, most a tabella vége helyett az elején kellett keresni Molnár Nikolett tanítványait, akik remek szezont futottak. Tavaly az utolsóelőtti helyen zárt a társaság, most hat körrel a befejezés előtt hétpontos hátrányban a listavezető Csepel mögött, de plusz egyes fórral a harmadik Hódmezővásárhely előtt, a második pozícióban tanyáztak a lányok, ezért is fájó, hogy a valóban remekül alakuló idény végén nem kerülhetnek érmek a játékosok nyakába.

Idén az U14-es Gyermekbajnokságban is indult eszterházys csapat. A Koszorús Levente által trenírozott gárda hatcsapatos alapszakasz-csoportjában negyedikként zárt, így az alsóházi rájátszásban kellet folytatni az évet. Itt aztán a zárásig öt mérkőzésből hármat is sikerült megnyerni, amivel harmadik helyen állt az együttes.

U13-as korosztályban két csapat is az Eszterházy SC színeit képviselte, az egyiknek szintén Koszorús Levente, a másiknak Brigovácz Melinda volt az edzője. U12-es és U11-es korcsoportban is Harsányi Kálmán dolgozott hétről hétre, míg utóbbi korosztályban Fábián Gábor, Bóta Marianna, és Scheili Zsolt is egyre jobban előre tudott lépni tanítványaival.

A legkisebbekről is szót kell ejteni, igaz, a Kisiskolás Bajnokságokban szereplő összesen hat együttes számára mindössze egyetlen hétvége jutott a játékra. Itt az U9-es és U8-as korosztályban is három-három gárda vághatott neki a munkának, és, ahogyan a legapróbbaknál minden esetben kifejtendő, a játék megszerettetése jelenti a fő feladatot. Csak reménykedni tudunk benne, hogy az elmúlt időszak ellenére, mindenkiben megmarad a szeretet és az elszántság a kézilabda sportág iránt, hogy aztán szeptembertől megújult erővel folytatódhasson az elkezdett munka.

 

 

Fenyves Balázs, 2020.04.29.