Íme a januári meccsprogram

Alábbiakban összeszedjük, milyen felkészülési, és tétmérkőzések várnak felnőtt csapatunkra 2020 első hónapjában.


 

Ahogyan arról a hétfői napon beszámoltunk, elkezdte a munkát az Eszterházy SC felnőtt együttese, a napi két edzéssel így az első bajnokiig öt hete áll rendelkezésére a társaságnak, hogy megfelelő szintre kerüljön.

Azt is leírtuk hét eleji anyagunkban, hogy ezidő alatt szokatlan menetrend előtt állnak a lányok, hiszen eddig kétféleképpen nézett ki a januári program. Másodosztályban csak edzőmeccsekkel, míg az élvonalban tétmérkőzésekkel. Nos, most egy harmadik verzió lép életbe, hiszen a hónap közepén már Ligakupa-találkozón kell pályára lépni, a Göd elleni összecsapás ráadásul 2020 első összecsapását is jelenti.

Ezen kívül lesz még két olyan tesztmeccs, amikor két, az NB I/B nyugati csoportjában szereplő alakulat teszi tiszteletét az Eszterházy-csarnokban. A kettő közül bizonyára a tabellán negyedik helyen telelő Vasas elleni csörte lesz mérvadóbb, ám ettől még a sereghajtó Dorog vizitálása is hasznosnak bizonyul majd.

Azt is leírtuk korábban, hogy mi a helyzet az egriek Ligakupa-csoportjában, amiért pedig az első osztályú Szent István SE-t már nem előzhetik meg Debre Viktor és Rutka Pétet tanítványai, így bár tét mellett, valójában azonban abszolút tétnélküli találkozókon kell, leginkább a tavaszra felkészülni a két Göd-meccsen. Az első igazi téttel bíró fellépés így aztán a hónap legvégére tehető. Január 29-én szerdán, kora délutáni időpontban a kedd este hatalmas meglepetésre a Bajnokok Ligája-résztvevő Ferencvárostól pontot rabló MTK Budapest érkezik a hevesi megyeszékhelyre, ahol alighanem most is aláírnánk egy döntetlen eredményt, azt ugyanis a Békéscsaba elleni kupasiker után, pontosan tudhatjuk, mit jelentene…


 

A januári program:

 • Ligakupa, D-csoport, 5. forduló
  Gödi SE (3.) – Eszterházy SC (2.)
  Göd, január 15., szerda
 • Felkészülési mérkőzés
  Eszterházy SC – Vasas SC (NB I/B, nyugat, 4.)
  Eger, Eszterházy-csarnok, január 16., csütörtök, 17.00.
 • Felkészülési mérkőzés
  Eszterházy SC – Dorogi ESE (NB I/B nyugat, 12.)
  Eger, Eszterházy-csarnok, január 22., szerda, 18.00.
 • Ligakupa, D-csoport, 6. forduló
  Eszterházy SC (2.) – Gödi SE (3.)
  Eger, Eszterházy-csarnok, január 24., péntek, 18.00.
 • Magyar Kupa, 4. forduló
  Eszterházy SC – MTK Budapest (NB I, 8.)
  Eger, Eszterházy-csarnok, január 29., szerda, 15.15.

 

 

Fenyves Balázs, 2020.01.08.