Ismét közös ügy mellé álltunk

Az Eszterházy SC mellett négy további egri felnőtt csapat képviselői segítenek a vírus elleni védelemben és megelőzésben.


 

Péntek kora délután az egri Dobó téren tartották azt a sajtótájékoztatót, amely ezidáig egyedülálló kezdeményezést volt hivatott bejelenteni az országban. Mint azt bizonyára nagyon sokan tudják, a koronavírus elleni veszélyhelyzet kapcsán nagyon sok korlátozó intézkedést eszközölt Magyarország Kormánya, ennek apropóján pedig több sportklub jelezte, segíteni szeretne a nehéz időszakban.

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy Mirkóczki Ádám, Eger Megyei Jogú Város polgármestere nagy örömmel számolt be az egri csapatok kezdeményezéséről, mely szerint, amiben a sportolók, stábtagok segíteni tudnak ezen nehéz időszakban, abban állnak rendelkezésre. A mai nap sajtóeseménye a hogyanról szólt.

A város első embere a gyors helyzetismertetést követően, rögtön a köszönet szavaival folytatta, hogy az Eszterházy SC női kézilabdásai mellett, az Eger SE férfi labdarúgó gárdája, az Egri Vízmű SC és a ZF-Eger férfi vízilabda együttese, valamint az SBS-Eger férfi kézilabda alakulata is egy emberként állt a nemes ügy mellé. A nemes ügyet a város tizenhárom pontján kialakított fertőtlenítő ponton történő „ügyeletben” való részvétel jelenti, hiszen itt fognak a sportolók, stábtagok a város polgárainak segítségére sietni.

Mirkóczki Ádám külön kihangsúlyozta, hogy az öt csapat tagjai mellett az önkormányzati képviselőket is várja majd az akcióban, ezekben, az elsősorban az Adventi Vásárból ismerhető fabódékban pedig rendszeres fertőtlenítésre is sor kerül, külön figyelmet fordítva a jótékony feladatban szereplők egészségére. A sajtótájékoztató végén a Dobó téren felállított bódéban az Eszterházy SC csapatvezetője, Rutka Péter szemléltette a média képviselőinek, pontosan hogyan néz ki a fertőtlenítés procedúrája, egy belvárosban járókelő hölgy pedig gyorsan ki is próbálhatta a szakszerű kiszolgálást.

 

 

Fenyves Balázs, 2020.03.20.
(FOTO: Huszár Márk)