Itt az első igazolásunk!

A távozó Petrovics Gerdát pótlandó, irányító poszton bevethető játékos az első szerzemény.


 

Bató Lili személyében, huszonkét éves irányító az Eszterházy SC felnőtt csapatának 2020/2021-es első igazolása. Az elmúlt három szezonban az NB I/B keleti csoportjában érdekelt Szeged KKSE-t erősítő játékos ebben az idényben hetvenhárom találatig jutott a bajnokságot negyedik helyen befejező Tisza-partiaknál, ahol együttese második legeredményesebbjének bizonyult.

A leginkább irányító pozícióban bevethető kézilabdás a belső posztok mindegyikén elboldogul, az igazán kézenfekvő terület számara ugyanakkor a karmesteri szerepkör. Ami a játékos eddigi pályafutását illeti, 2004-ben, Jászberényben ismerkedett meg a sportág alapjaival, ahonnan Vácra igazolt, és töltött el öt esztendőt. Ebben az időszakban kettős játékengedéllyel Gödön is szerepelt, ezek után következett három idényen keresztül jelenlegi állomáshelye, a Szeged KKSE.

– Már tavaly is megkeresett az egri klub, és már akkor is nagyon szimpatikusnak éreztem azt a szisztémát, azt a koncepciót, ami itt működik, hogy fiatalok és egyetemisták alkotják a csapatot, akkor azonban még nemet kellett mondanom az ajánlatra – avatott be minket átigazolásának történetébe az Eszterházy SC új irányítója, Bató Lili.

– Tavaly még volt egy évem a budapesti egyetemi tanulmányaimból, és már csak a szakmai gyakorlatom, valamint a szakdolgozatom hiányzott, így nem akartam megbontani az akkori életemet, ezért is maradtam Szegeden. Idén aztán újból jött az érdeklődés és úgy, hogy végeztem, már jobban elgondolkodtam a váltáson. Úgy éreztem, új impulzusokra van szükségem a továbbfejlődésem érdekében, és végül úgy döntöttem, a három szegedi évem után, igent mondok az Eger ajánlatára. Ahogyan említettem, tényleg szimpatikus számomra az itteni modell, már nagyon várom, hogy én is részese legyek. Abban is bízom, hogy hamar sikerül majd beilleszkednem, hogy minél előbb hozzátudjam segíteni a csapatot a kitűzött célokhoz. Már most nagyon motivál, hogy megnyerjük a bajnokságot, én legalábbis személy szerint, nagyon szeretnék feljutni az NB I-be, úgyhogy magam részéről minden erőmmel azon leszek, hogy együtt közösen sikerüljön megvalósítani az álmainkat.


 

Az Eszterházy SC nyári játékosmozgása:

Távozott (3 fő):
Iván Emese (Békéscsaba, NB I.), Pados Mónika (?), Petrovics Gerda (?)

Érkezett (1 fő):
Bató Lili (Szeged KKSE)

Szerződést hosszabbított (9 fő):
Leiner Bernadett, Bernát Dorina, Kiser Panna, Sári Barbara, Kobela Tamara, Brettner Zsófia, Kuti Bettina, Buzsáki Nikolett, Pankotai Luca

 

 

Fenyves Balázs, 2020.05.19.
(FOTO: szegedkkse)