Jó hangulatban várjuk a Mislenyt

Péntek este újabb lépést tenne céljai elérése felé felnőtt csapatunk, kérdés, sikerül-e megismételni a kozármislenyi meccs produkcióját.


 

NB I/B, rájátszás, felsőház, 6. forduló
Eszterházy SC (3.) – Kozármisleny SE (4.)
Eger, Eszterházy-csarnok, április 15., péntek, 18.00.
V.: Őri Erika, Pozdena Erika.

 

Három pénteki mérkőzéssel kezdődik az NB I/B-s felsőházi rájátszás második köre, ezen belül minket azonban mégis legelsőként az Eszterházy SC – Kozármisleny SE összecsapás érdekel. Azzal legalábbis, hogy múlt héten a mieink számára rendkívül kedvezően alakultak az eredmények, ismét magabiztosan tekinthetünk előre, és nem is kell másra fókuszálni, csakis a saját produkcióra.

Jóllehet, az előző forduló Szent István SE elleni találkozója finoman fogalmazva sem sikeredett emlékezetesre. Vagyis pontosítunk, ahogyan alakult az eredmény, az alighanem a szezon egyik legemlékezetesebb meccsét jelenti, a mutatott játék viszont valóban hagyott maga után kivánnivalót. A győzelmet ugyanakkor sosem kell magyarázni, túl vagyunk rajta, ami pedig rossz volt, azt minél előbb el kell felejteni.

Ezzel a tudattal láttak hozzá a munkához a hét elején Szeberényi Flóráék, akik onnantól kezdve már csakis előre nézve, a következő riválissal foglalkoznak. Merthogy abban is biztosak lehetünk, a pénteki ellenfél sem jelent majd könnyű feladatot. A kozármislenyiekkel szemben jó emlékeket ápolhatunk, a play-off első meccsén végig vezetve, a sok hátráltató „tényező” ellenére is remek kézilabdát mutatott be az ESC, és teljesen jogosan szerezte meg a két pontot.

A másik oldal érthetően nem letetett elégedett a rájátszás nyitányával, más kérdés, hogy a folytatás eddig egészen kiválóan alakul a baranyaiaknál. A Békéscsaba idei első veresége is ehhez a csapathoz fűződik, a 28-20-as diadal ráadásul igencsak tekintélyt növelő eredmény. Az utolsó két fordulóban az FTC-t nyolc, míg az Orosházát három találattal legyőző Brettner Zsófiáék tényleg komoly formajavulást mutattak, ugyanakkor tény, a play-off meglepetéscsapatát jelentő Algyő ellen ők is megfáztak (18-19).

És, ha már Brettner Zsófia, a két együttes odavágója előtt megemlítettük, hogy többéves egri szereplését követően, első alkalommal fog korábbi klubjával szemben meccselni a kiváló játékos. Ezúttal azt kell kiemelnünk, hogy a nyári eligazolás után, először térhet vissza a Leányka útra az ESC-színekben hatvanhárom bajnoki mérkőzésen pályára lépő Brettner. Scheffer Zsanett személyében még egy korábbi kedvencet is üdvözölhet majd a hevesi megyeszékhely publikuma, kvázi ebből a szempontból is különleges összecsapás előtt állunk.

A legnagyobb különlegessége mégis a remélhető eredményesség. Gondolunk itt arra, hogy a szezonból hátralévő öt találkozó mindegyike amolyan kisdöntőnek felel meg. Az öttel együttesen jelenleg hiba lenne foglalkozni, de egyesével, így a legelsővel egyáltalán nem. Éppen ezért most épp a holnapi lesz az idény legfontosabb küldetése, ezt kell megoldaniuk a lányoknak, hogy újabb lépéssel legyenek közelebb céljaik eléréséhez. – Nagy beszélgetéssel kezdtük a hetet, ami legfőképp arról szólt, hogy nem is fizikális, hanem inkább a mentális fáradtságon próbáljunk meg túllendülni – fogalmazott portálunknak Zsadányi Sándor vezetőedző, amikor erről a hétről kérdeztük.

– Ezen volt a legnagyobb fókusz a héten, és úgy gondolom, hogy a szerda délutáni edzéssel sikerült is a csapatnak egy kicsit felfrissülnie fejben, mert egy nagyon jó hangulatú edzést tudhattunk le tegnap este. Amennyiben az ellenfelet nézzük, tudjuk a receptet. Amit az első meccsen elterveztünk, és az a taktikai fegyelmezettség, ahogyan ott játszottunk, az egyszer már sikerre vezetett. Ennek okán most sincs más feladatunk, ugyanúgy kell hozzáállnunk ehhez a hatvan perchez is. Az is tény, hogy ezzel a taktikával meg tudtuk lepni idegenben a kozármislenyieket, és lehet, hogy ez most nem válik be annyira, viszont ugyanez a helyzet fordítva is igaz. Gondolok itt arra, hogy azóta lejátszottunk egymással egy mérkőzést, vagyis a péntek esti összecsapásra már nem kizárólag a videózások benyomásain keresztül tudtunk felkészülni. Pontosan emiatt is mondom azt, hogy tisztában lehetünk vele, de igazából mind a két oldalra igaz ez, hogy mire számíthatunk egymástól. Ennek ellenére ezúttal sem várok könnyű ütközetet. Hogyha az idegenbelire azt lehet mondani, még a háromgólos különbség ellenére is, hogy nagyjából sima mérkőzés volt, úgy most ennél nehezebb küldetést vizionálok. A cél persze ismét az lesz, hogy újra mi domináljunk végig, de majd meglátjuk, sikerül-e megismételni a rájátszás első fellépésén látottakat.


 

A 6. forduló további párosításai:

2022. Április 15., péntek
16.00.: NEKA – Levendula Hotel Algyő
17.30.: Pénzügyőr SE – Oxxo Energy Orosházi NKC

Április 16., szombat
11.00.: Szent István SE – Békéscsabai ENKSE
15.00.: Komárom VSE – FTC U19

 

 

Fenyves Balázs, 2022.04.14.
(FOTO: Szántó György)