Jó meccs a Szeghalommal

A tabellán második vendégek ellen jól kezdett, és sokszor jól játszott tartalékos ifjúsági csapatunk, mégsem sikerült borítani a papírformát.


 

Vasárnap sem volt könnyű helyzetben Lakatos László, hiszen az Eszterházy SC ifjúsági alakulatát ugyanazon a napon kellett pályára küldenie, mint, amikor a felnőtt gárda játszott. Mindez az összeállításon is meglátszott, de ezen kívül is voltak sérültek, betegek a csapatban, így nem túl jó előjelekkel kezdődhetett a Szeghalmi NKC elleni hazai ütközet.

– Betegség, valamint a felnőtt csapat mérkőzése miatti ütközés eléggé megtizedelte a csapatot, ráadásul a heti felkészülésünk sem alakult úgy, ahogy én szerettem volna – ecsetelte a problémákat az egriek edzője.

– Az aktuális ellenfél a második helyezett Szeghalom, szerintem a legjobban összerakott együttes a bajnokságban. Ennek ellenére nem látszott ez az előny a mérkőzés elején, magabiztosan hoztuk az első tíz percet. Jól védekeztünk, gyorsan és pontosan támadtunk. Nem nyugtatta meg a csapatot a vezetés, épp ellenkezőleg. Labdaszerzések után sok hibával támadtunk, és felállt fallal szemben is elbizonytalanodott a játékunk. Tizenhat perc alatt csak három gólt lőttünk, így a vendégek mehettek megnyugtatóbb előnnyel az öltözőbe.

Fordulás után ezt a hátrányt görgettük magunk előtt. A csapat jó mentalitással próbálta ledolgozni a hátrányt, de két-három találatnál nem tudtunk közelebb kerülni a vendégekhez. Támadásban jobban teljesítettünk, mint az első játékrészben, a védekezésünk és a kapusteljesítmény viszont elmaradt az elvárttól. A csapatból Ficzere Ágnes és Dohány Vanda játéka emelkedett ki. Összességében vállalható vereséget szenvedtünk, sokkal jobb volt a csapatmorál, mint az elmúlt két mérkőzésen. Nem játszottunk alárendelt szerepet ebben az összetételben sem, de előrelépni csak hittel és munkával lehet.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 17. forduló
Eszterházy SC – Szeghalmi NKC 33-37 (14-17)
Eger, Eszterházy-csarnok, 35 néző.
V.: Harsányi M., Magyar P.
ESC: Kovács A. – FICZERE Á. 11, Kovács D. 2, Csomós A. 5, Romány 5, Losonczi A., Nagy E. 2. Cs.: DOHÁNY V. 7, Lénárt E. 1, Barabás R. Szabó S. Kóczián E. Edző: Lakatos László.

 

A 17. forduló további eredményei:

Debreceni Sportcentrum SI – Tempo KSE 20-25
Óbudai KSI – Kazincbarcikai KSE 34-18
FKSE Algyő – Kézilabda Szeged SE 31-28
ENUSE – Gödi SE 38-29
DKA – DVSC Schaeffler II. 41-24

 

 

Fenyves Balázs, 2022.04.04.