Jó meccs a Szent Istvánnal

Végig vezetve, magabiztosan nyerte péntek esti felkészülési mérkőzését az Eszterházy SC felnőtt együttese.


 

Nem az eredményen van a hangsúly. Ez a tézis a Szent István SE-OTP Bank elleni felkészülési mérkőzés előtt és után is jogosan merült fel a Leányka úton. Persze, sokkal jobb, hogy végig az NB I/B keleti csoportjának őszi bajnoka futott az eredmény után, ami azt jelentette, hogy a házigazda Eszterházy SC nem hagyta borulni a papírformát.

A mieinknél ezúttal is több hiányzót jegyezhettünk, így Kuti Bettina mellett Buzsáki Nikolett, Bíró Eszter és Brettner Zsófia sem szerepelt. Az ellenfélnél is akadtak hiányzók, mint például az Egerben több évet lehúzó Scheffer Zsanett, vagy az Eszterházy Károly Egyetem hallgatójaként az egriekkel MEFOB-ot nyerő Schneider Éva sem.

A találkozó aztán egy elég gyors időkéréssel indult, hiszen már az ötödik percben 5-1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Győrfi János fejmosása úgy tűnt, meg is változtatja a meccs addigi alakulását, de nem sokkal később kiderült, a fővárosi zárkózás csak egy fellángolás volt.

Amikor azt mondják, hogy az első és másodosztály között nagyon komoly a különbség, akkor több alkalommal is bólogathattunk, mert a házigazda sokkal nagyobb sebességgel kézilabdázott. A gyorsan járatott labdákból érkező akciókból ráadásul jól is jöttek ki az egyetemisták, akiknél az első félidőben Sallai Nikolett hét lövésből hét góllal zárt, míg Sári Barbara hatból hattal.

A két említett játékos élen járt a gólszerzésben, de szépen lassan a társak is egyre inkább kezdtek belejönni. Fordulás után sem igazán változott a játék képe, a legnagyobb különbséget pedig egy 24-15-ös állás jelentett. Érdekesség, hogy ez a részeredmény úgy alakult ki, hogy közte ötnél az egriek kerültek emberhátrányba, a két perc alatt azonban ők találtak háromszor ellenfelük kapujába, amit aztán még követett egy teljes létszám alatt elért gól.

Az utolsó percekben már Debre Viktor is bátrabban cserélt, jöttek a fiatalok is, és végül hét találattal sikerült legyűrni a SZISE csapatát. Folytatás szombaton 10.30-kor, ugyanezzel az ellenféllel, és ugyanitt…

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – Jó mérkőzést játszottunk, amely elérte a célját. Jó csapat volt az ellenfelünk, ami a hétvégére pont jól jön. Mindenki ugyan nem játszott, de ez direkt volt most, mert főleg azokat szerettem volna szerepeltetni, akik majd az MTK ellen is a pályán lesznek. Holnap ez már máshogyan fog kinézni, pláne, hogy Hanczvikkel Zsanett például diplomaosztón lesz, de egyébként is máshogyan fogunk játszani. Támadásban mutattuk a jobbik arcunkat, mert védekezésben megint hiányzott a kellő agresszivitás, és a megállító fault, ami az egész évben így néz ki idáig. Az összeszokott magunk jól működött elől, a többiek nem igazán illeszkedtek be még mindig. Jó lenne már, hogyha ez megtörténne, mert eltelt hat hónap. Az eredmény ezúttal is másodlagos volt, de összességében tényleg jó edzőmeccset játszottunk.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Felkészülési mérkőzés
Eszterházy SC – Szent István SE-OTP Bank 32-25 (16-12)
Eger, Eszterházy-csarnok.
V.: Fibec Z., Herbák T.
EKESC: Győrffy – Sári 10 (2), Bocsi, Hanczvikkel 4, Kobela 2, Pados 5, Sallai 7. Cs.: Leiner –Juhász R. 2, Petrovics 1, Dohány V., Sepsi, Borbély 1. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 5-1, 12. p.: 8-5, 18. p.: 12-8, 24. p.: 15-9, 36. p.: 19-14, 42. p.: 23-15, 48. p.: 25-18, 54. p.: 28-21.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/2. ill. 3/1.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.02.08.