Jön a Vasas és a Debrecen

Szerdán és pénteken is kiválónak ígérkező felkészülési mérkőzésnek ad otthont a Leányka úti Eszterházy-csarnok.


 

Egy héttel ezelőtt a nyári felkészülés harmadik hetének elején azzal a felütéssel közöltünk írást, hogy újdonságként, tesztmérkőzések is feltűnnek a nyári felkészülés programjában. Amíg azonban az előző héten két idegenbeli összecsapáson léphettek pályára az Eszterházy SC felnőtt csapatának tajgai, addig az előttünk álló napokban már a hazai környezet kerül előtérbe.

Csak emlékeztetőül, kedden Dorogon kilenc góllal nyertek az egriek, míg pénteken Szentendrén tizenkettő találattal. Az e heti menetrendben fokozódik a nehézségi szint, és nem csak azért, mert három nap leforgása alatt kell kétszer is pályára lépni, hanem amiatt is, mert egy NB I/B-s élcsapat, valamint egy élvonalbeli társaság látogat a Leányka útra.

Előbb szerdán a Vasas SC gárdája lesz vendég az Eszterházy-csarnokban, az a Vasas SC, amely alakulat állandó edzőpartnernek számít az elmúlt éveket tekintve. Amint arról korábban is beszámoltunk, a többek között az egri nevelésű Hadnagy Fannit is a soraiban tudó angyalföldiekkel szemben játsszák majd bajnoki főpróbájukat is az egyetemisták, de azt csak szeptember 4-én, másfél héttel az Orosháza elleni bajnokit megelőzően.

Két nappal később, vagyis pénteken aztán a tavalyi szezon „slágerellenfele” látogat a hevesi megyeszékhelyre, amely csapat nem más, mint a DVSC Schaeffler. A hajdúságiakkal tavaly a K&H Ligában oda-vissza, és még a Magyar Kupában is farkasszemet néztek Debre Viktor és Rutka Péter tanítványai, a nyári, és téli felkészülési mérkőzésekről nem is beszélve. Nos, a hét utolsó munkanapján a debrecenieket láthatjuk Sári Barbaráék ellen. A két hazai edzőmeccs kezdési időpontjai 17.30. (szerda), illetve 17 óra (péntek), amelyek nem zárt kapus találkozók, tehát minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.08.13.
(FOTO:  Kakuk Dániel, archív)