Junior EB-ezüstérmes érkezett!

Kétszáznyolcvan váci első osztályú mérkőzéssel a háta mögött, igazi rutinos balszélső a nyár első egri szerzeménye.


 

Nem kell már tovább várni, elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, hogy végre nyári érkezőről tájékoztatjuk portálunk olvasóit. Amikor a távozók publikálásánál a balszélső Lengyel Eszter eligazolásáról írtunk, valószínűsíthető volt, hogy ezen a poszton mindenképp lesz új játékos.

A választás nem is akármilyen, hiszen Szondi Zsófia személyében egy nagyon komoly első osztályú rutinnal rendelkező játékost üdvözölhetünk. Az NB I-es Vác utánpótlásában nevelkedő, és ott a felnőtt élvonalban a 2010/2011-es szezonban bemutatkozó, 1995-ös születésű játékos az elmúlt években kétszáznyolcvan bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezen kívül pedig elmondhatja magáról, hogy 2013-ban tagja volt a dániai Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző magyar junior válogatottnak. Amennyiben ezeket az adatokat nézzük, biztosak lehetünk benne, hogy ezen a poszton tovább erősödik az Eszterházy SC.

– Bízom benne, hogy valóban erőssége leszek majd az egri csapatnak, amelybe elsősorban azért igazoltam, mert sokat szeretnék játszani – hangzott székfoglalója az egyetemisták első nyári szerzeményének, Szondi Zsófiának.

– A megfelelő játéklehetőség most mindent felülír nálam, éppen ezért jelenleg az sem számít, hogy mindezt nem az első osztályban, hanem az NB I/B-ben tudom megtenni. Legalábbis remélem, sikerül beilleszkednem, és a pályán is sok időt tudok majd tölteni. Hogy miért Eger? Kezdettől fogva szimpatikus volt a Zsadányi Sándor által felvázolt klub-, és játékfilozófia, ráadásul másokat kérdezve is csupa jót hallottam az itteni dolgokról. Magát a várost is nagyon szeretem, úgyhogy, bár jelenleg külföldön nyaralok, de várom már a közös munka kezdetét. A játék mellett motivál, hogy az egri csapat folyamatosan a feljutásért harcol, szóval előzetesen azt gondolom, jó helyre kerültem.


 

Nyári játékosmozgás az Eszterházy SC felnőtt csapatában:

Távozók (6 fő):
Csomós Anna, Romány Kinga (mindkettő Borsod Sport Klub-Miskolc, NB II), Györfi Dóra (?), Kuti Bettina (?), Leiner Bernadett (?), Lengyel Eszter (?)

Szerződést hosszabbítottak: (14 fő):
Alaxai Zoé, Balogh Panna, Bató Lili, Barta Adelinda, Bernát Dorina, Fodor Ivett, Jurmann Gréta, Kiser Panna, Nagy Éva, Pankotai Luca, Szeberényi Flóra, Szecsődi Laura, Tóth Abigél, Zákányi Blanka

Érkezők (1 fő):
Szondi Zsófia (Vác, NB I)

 

 

Fenyves Balázs, 2022.06.12.