K.O. az év első meccsén

Az első félidő felétől kezdve állva hagyta gödi vendéglátóját az Eszterházy SC, és végül tizennégy gólos győzelmet aratott Ligakupa-csoportmérkőzésén.


 

Ahogyan tegnap beharangoztuk, igazi tét nélkül zajló tétmérkőzésre utazott szerda délután Gödre az Eszterházy SC felnőtt együttese. A Ligakupa D-csoportjában már matematikailag is bebiztosította továbbjutó, első helyét az élvonalbeli Szent István SE gárdája, így a sorozatból hátralévő találkozóit teljes mértékben a tavaszi felkészülésnek tekinthették az egriek.

Így történt ez a mai összecsapáson is, az eredmény legalábbis teljesen másodlagos volt, sokkal inkább a gyakorlás jelentette a hangsúlyt. Mindez az összeállításban is tökéletesen megmutatkozott. Rögtön a meccs elejétől ott lehetett ismét a társak között az a Petrovics Gerda, aki térdműtétjét követően, több mint egy esztendő múltán léphetett ismét pályára. A visszatérés ráadásul elég kiválóra sikeredett, a találkozó elején ugyanis rögtön három gólt szerzett a kiváló irányító.

Nyilvánvalóan helyén kell kezelni ezt a találkozót, de az már a téli felkészülés jelenlegi szakaszában is tökéletesen látható, mennyire hiányzott a pályáról az egyetemisták egyik legrutinosabb játékosa. Szerencsére a többiek is nagy kedvvel, és elszántsággal vetették bele magukat a játékba, az érthetően meglévő fáradság ellenére pedig igen friss csapat benyomását keltette a társaság.

Már az első félidőben sikerült komoly előnyt kiharcolni, a differencia pedig a folytatásban tovább nőtt. A terveknek megfelelően, mindenki közel azonos játékidőt töltött a pályán, közülük azonban kiemelkedett a második játékrészben bravúrt bravúrra halmozó Leiner Bernadett. Összességében egy végtelenül sima győzelmet aratott az Eszterházy SC, amely csütörtökön egy délelőtti edzéssel, és a már említett, 17 órakor startoló, Vasas elleni edzőmeccsel folytatja a hetet.

 

Mestermérleg:

Debre Viktor: – A felkészülés ezen szakaszában ez egy teljesen jó mérkőzés volt. Nem is nagyon lehetett többet várni ennél, mind védekezésben, mind támadásban rendben volt az egész. Azért azt megjegyezném, hogy nagyon szezoneleji játékot láthattunk, de haladunk az utunkon.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Ligakupa, D-csoport, 5. forduló
Gödi SE – Eszterházy SC 21-35 (13-20)
Göd, 50 néző.
V.: Bába S., Horváth P.
EKESC: Győrffy – Kuti, IVÁN E. 5, Petrovics 4, Sári 5 (2), Brettner 2, Buzsáki 1. Cs.: LEINER – KOBELA 5, Dohány V. 1, Koczka L. 1, Pados 3, Kiser 2, Pankotai 4, Bernát D. 2. Edzők: Debre Viktor, Rutka Péter.
Hétméteresek: 2/2. ill. 2/2.
Kiállítások (kétperces): 2 perc, ill. 10 perc
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-3, 12. p.: 6-7, 18. p.: 8-11, 24. p.: 11-16, 36. p.: 15-23, 42. p.: 16-25, 48. p.: 17-27, 54. p.: 20-31.

 

A D-csoport állása:

1.Szent István SE 6 pont, 2. Eszterházy SC 4, 3. Gödi SE 0.

 

 

Fenyves Balázs, 2020.01.15.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)