Kapus nélkül is sima volt

Sérülés miatt, a mezőnyjátékos Szabó Sára oldotta meg a Göd elleni kapusfeladatokat, nem is akárhogyan.


 

Nem okozott gondot az Eszterházy SC ifjúsági csapatának a sereghajtó Gödi SE elleni, hazai bajnoki, a papírformának megfelelően ugyanis sima győzelem született. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ne akadtak volna nehézségek, de szerencsére mindent sikerült megoldani. – A mérkőzést megelőzően kaptam az információt, hogy Kovács Adrienn megsérült a serdülő meccs előtt a bemelegítésnél, amiért ráadásul a másik kapus nem vállalta a játékot, így csak mezőnyjátékossal tudtam pótolni ezt a fontos pozíciót – tájékoztatta portálunkat az egri csapat edzője, Lakatos László.

– A rendkívüli szituációban Szabó Sára vállalta a kapus posztot, és a kezdeti megilletődések után, olykor bravúrokat is bemutatva, remek teljesítményt nyújtott. A sereghajtóval szemben az nyújtotta a legnehezebb feladatot, hogy tartsuk az általunk diktált gyorsabb és pontosabb játékot. A gyorsabb játékkal nem volt probléma, hiszen a támadásaink maximum húsz-harminc másodperc alatt befejeződtek. A pontossággal kapcsolatban már volt hiányérzetem. Sok hibával vittük fel a labdát, és a kapussal szembeni párharcokat is nagy százalékban elvesztettük. Védekezésünk is nagyon hullámzó volt, kevesebb gólon kellet volna tartani a vendég csapatot.

Egy ilyen tudású ellenféllel szemben nehéz végig koncentráltan teljesíteni, ám ezúttal elbírta a mérkőzés ezeket a hibákat. Egyénileg a jobb oldalon Zákányi Blanka, valamint Ficzere Ágnes védekezésben és támadásban is kiemelkedőt nyújtott. Jurmann Gréta sérülése után tért vissza, most pedig remekül irányított. Beálló pozícióban Romány Kinga hozta a tőle megszokott jó teljesítményt. Ezen a poszton újoncot avattunk Lászlófi Szofi személyében, aki szintén kiemelkedő játékkal hálálta meg a bizalmat. Gratulálok a csapatomnak a könnyed győzelemhez!


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, kelet, 19. forduló
Eszterházy SC – Gödi SE 47-28 (19-13)
Eger, Eszterházy-csarnok, 40 néző.
V.: Csörgő L., Vitális G.
ESC: SZABÓ S. – FICZERE Á. 5, Tóth Abigél 2, Kóczián E. 2, ROMÁNY 6, Losonczi A. 1, Nagy E. 1. Cs.: JURMANN 5, ZÁKÁNYI 8, Csomós A. 4, LÁSZLÓFI SZ. 5, Dohány V. 2, LÉNÁRT E. 4, Nagy Z. 2. Edző: Lakatos László.

 

A 19. forduló további eredményei:

FKSE Algyő – Szeghalmi NKC 32-41
Kézilabda Szeged SE – Tempo KSE 25-28
DKA – Kazincbarcikai KSE 32-22

 

 

Fenyves Balázs, 2022.05.03.
(FOTO: Balogh Tibor)