Kár az elejéért

A félidei mínusz nyolc után is volt visszaút, ám egy góllal mégis a TFSE nyert a harmadosztályú ifjúsági bajnokságban.


 

Harsányi Kálmán, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – A TFSE csapatával Gyöngyösön játszottunk ebben a fordulóban. Bár a meccs legeleje még jól sikerült, az első félidő utolsó tíz percében mindössze három gólt lőttünk, ezzel együtt viszont rengeteget kaptunk. Főleg a beálló elleni védekezéssel és ellenfeleink zárásaival gyűlt meg bántóan sokáig a bajunk. A második félidőben már hétgólos is volt a két csapat közti különbség, mikor a vegyes védekezésünk összeállt. Ennek eredményeképp fokozatosan visszajöttünk a meccsbe, a végén már egy-két gól volt csak a különbség, de egyenlíteni nem tudtunk. Pedig tényleg közel voltunk hozzá, de egy pici mindig hiányzott. Sajnálom az első félidőt, mert ez egy nyerhető meccs lett volna, de biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk tanulni ebből a vereségből. A második félidőben nyújtott hozzáállással elégedett voltam.

Dröszler Kitti, az Eszterházy SC ifjúsági csapatának edzője: – Esélyesként érkeztünk a szombat késő délutáni meccsre. Sajnos az első félidőben nem voltunk ott fejben, a védekezésünkben nem volt összhang, a beállókat mindig meg tudták játszani, mi pedig nehezen találtunk rajtuk fogást. A befejezések sem mentek, ráadásul a sok technikai hiba miatt még lövésig se nagyon jutottunk. Habár a második félidőt hétgólos hátránnyal kezdtük, szépen lassan azért sikerült felzárkózni mínusz háromra. Sőt, ekkor az átlövőink a helyzetek nagy százalékát gólra váltották, így ott loholtunk ellenfelünk nyakában. A csapat morálja folyamatosan javult, ami a védekezésre is kihatott, keményen küzdöttünk, ám sajnos egy találattal alulmaradtunk.


 

Eredmény:

Leány ifjúsági U19-es bajnokság, III. osztály, D-csoport, 15. forduló
TFSE – Eszterházy SC 33-32 (20-13)
Egri gólszerzők: Koncz Regina, Nagy Kincső 7-7, Dröszler Kitti, Nagy Zója 5-5, Huszár Nóra, Józsa Kiara, Kerepesi Kata, Cseh Alexandra 2-2.

 

A 15. forduló további eredményei:

Gyöngyösi KK – Váci NKSE II. 36-24
Szalézi DSE – Lóci DSE 36-29
Dabas KC VSE – Jászberényi TF DSE 40-16

 

 

Fenyves Balázs, 2023.03.21.