Kecskemét után, Dunakeszi előtt

Juhász Renáta szerint, sikerült elég hamar talpra állni a szezon eddigi egyetlen veresége után.


 

– Az előző hét ötgólos diadalával sikerült visszatérni a győzelem útjára. Mennyire okozott nehézséget a kecskeméti két pont megszerzése?

– Sokat készültünk, hogy összeszedjük magunkat és a játékunkat az előző hétvégi vereség után, ezért nagyon koncentráltan mentünk bele a meccsbe, és így nem okozott igazi nehézséget a győzelem megszerzése – válaszolt honlapunk kérdésére az Eszterházy SC beállója, Juhász Renáta. – Miután nem csak a koncentráció volt meg, de jól is kezdtük a játékot, és azt az egész találkozó során meg tudtuk tartani, ezért egy pillanatig sem éreztem azt, hogy gond lehetne.

– Főként a Vasas-meccshez képest, meglehetősen kiszakadt az a bizonyos gólzsák. Harmincnyolc szerzett találat. Ennyi még idén egy mérkőzéseteken sem született. Mi változott meg az előrejátékban?

– Ahogyan említettem, sokat gyakoroltuk, különösképp a támadójátékunkat, és úgy érzem, sikerült összeraknunk. Szerencsére nem kerültünk hullámvölgybe, mondhatni, sikerült az áttörés, aminek nagyon örülök, mert mindenképp kellett egy pozitív visszaigazolás a Vasas-meccs után. Ezen kívül az sem utolsó dolog, hogy feküdt nekünk a Kecskemét védekezése, ezért is tudtunk közel negyven gólig jutni.

– Az is meglepő volt, hogy amíg eddig egyetlen találkozón sem kaptatok huszonháromnál több gólt, most pontosan tízzel nagyobb volt ez a szám. Mondhatni, hogy a sikeres támadásépítés a védelem rovására ment?

– Nem hiszem, hogy a támadásaink miatt ment volna a megszokottnál rosszabbul a hátsó alakzatnak, inkább csak kicsit széthullottunk ebben a csapatrészben. Nem is tulajdonítottunk neki túlzottan nagy jelentőséget, mivel a Vasas után most tényleg az önbizalomszerzésen és a sikerélményen volt a hangsúly, és amiért az előrejáték tényleg ennyire jól működött, nem éltük meg katasztrófaként a védelem gyengélkedését. Persze, ez nem jelenti azt, hogy ne vettük volna át ezen a héten a hibákat, sőt! Ennek fényében tartottuk foglalkozásainkat, hogy még egyszer ne fussunk bele ilyen sok bekapott gólos meccsbe.

– Lassan az őszi szezon végéhez érünk, hogy érzed magad nyolc forduló után, megérte harmadszor is visszatérni Egerbe?

– Egyértelműen igen a válaszom. Örülök, hogy itt lehetek, és nem titkolom, ez eddig a legjobb egri periódusom. Nyilvánvaló ez több tényezőből áll, mert például most tényleg megtalálom mindenkivel a közös hangot, kiváló a csapatszellem és a hangulat házon belül. Természetesen mindennek a kulcsa a bizalom, amit érzek a szakmai stáb felől, hiszen nagyon sok időt tudok a pályán tölteni, és szerencsére a csapatnak is jól megy eddig a szezonban. Habár a Vasas ellen beleszaladtunk egy pofonba, de úgy gondolom, hosszú még a szezon, és lesz lehetőségünk arra, hogy elérjük az álmainkat.

– Az év utolsóelőtti hazai fellépésén a Dunakeszi látogat a Leányka útra. Papíron nem lehet kérdés a győzelem kiharcolása, de tavaly az egyetlen vereség épp a soron következő rivális ellen született…

– Én ugyan nem voltam akkor itt, de emlékszem, hogy a tavalyi csapat egyedül következő ellenfelünktől szenvedett vereséget. Érdekes módon ezt a témát senki nem is hozta fel rajtad kívül a héten, de szerintem sem kell már a múlttal foglalkozni. Tény, hogy ezt a meccset kötelező jelleggel meg kell nyernünk, ettől függetlenül nem szabad lebecsülni a Dunakeszit. Ugyanolyan koncentráltan kell belemenni a találkozóba, mint minden más esetben, és teljes erőbedobással küzdeni, amíg nem ér véget a játék.

– Habár idén már több zárt kapus mérkőzésen is túlestetek, hazai pályán mégis ez lesz az első ilyen. Hangulati szempontból mennyire lesz ez másabb meccs, mint a többi hazai fellépés?

– Biztosan furcsa lesz, de, ahogyan te is mondtad, idén már nem ez lesz az első nézők nélküli mérkőzésünk. Hajdúnánáson, és legutóbb Kecskeméten is így kellett pályára lépni, ennek ellenére nyilvánvalóan nagyon sajnáljuk, hogy nem lehetnek jelen saját szurkolóink. Hallottuk ugyanakkor, hogy a Líceum Televízió élőben közvetíti facebook-oldalán az összecsapást, így pedig legalább otthonról láthatnak majd minket, akik értünk szorítanak.


 

Emlékeztető:

NB I/B, kelet, 8. forduló
GBB Zrt. Kecskeméti NKSE – Eszterházy SC 33-38

A 9. forduló mérkőzése:
Eszterházy SC (2.) – VS Dunakeszi (11.)
Eger, Eszterházy-csarnok, zárt kapuk mögött, november 21., szombat, 18.00. (élő közvetítés: Líceum Televízió facebook oldala)

 

 

Fenyves Balázs, 2020.11.19.
(FOTO: Balogh Tibor + Szántó György)