Kecskemét után, Kispest előtt

A nyáron érkezett Pankotai Luca mára teljesen megszokta egri környezetét, első hazai szezonzárója előtt pedig már a folytatásra is gondol.


 

– Remekül sikerült a bajnokság előző fordulója, hiszen egy viszonylag szoros első félidő után, végül tizenegy gólos győzelmet arattatok Kecskeméten. Utólag visszagondolva, hogy látod, reális ez a nagyarányú különbség?

– A meccs képe alapján igen, az első félidő viszont még nem volt az igazi – fogalmazott honlapunk kérdésére az Eszterházy SC nyáron érkezett irányítója, Pankotai Luca. – Az első játékrészben nem igazán áll össze a védekezésünk, emiatt nem is tudtunk kellő előnyt kiharcolni. A folytatásban mégis feljavult a hátsó alakzatunk, abból gyors támadásokat tudtunk vezetni, ebből is érezhető volt, hogy akár nagyarányú győzelem is lehet a vége. Amikor aztán egyértelművé vált, hogy az általunk diktált tempót is jobban bírjuk, akkorra minden eldőlt, ráadásul el is fáradt a végére a Kecskemét.

– A múlt heti sikerrel nagyon közel kerültetek egy tökéletes őszhöz. Mennyire foglalkoztat titeket az, hogy százszázalékos teljesítményt nyújtva zárjátok le az évet?

– Szerintem, minden csapat örül annak, hogyha egy félévet le tud hozni veretlenül. Mi is így lennénk ezzel, de két meccs még előttünk áll, úgyhogy dolgoznunk kell továbbra is. Az biztos, hogy nagyon jó visszaigazolása lenne az eddig elvégzett munkánknak, arról nem beszélve, hogy a második félvére is adna egy nagy lendületet egy ilyen eredmény elérése. Ha pedig már ott lennénk, nyilvánvalóan az lenne a célunk, hogyha egyszer már sikerült, akkor miért ne tudnánk megismételni újból.

– Lassan öt hónapja, hogy elkezdted a munkát Egerben. Mostanra teljesen sikerült megszoknod az itteni életet?

– Igen, most már teljesen jól megszoktam az itteni környezetemet. Megmondom őszintén, nyáron egy picit tartottam a dologtól, mert nem szeretem túlzottan a környezetváltást, de az ezzel kapcsolatos félsz teljesen eltűnt. Úgy gondolom, a csapaton belül is elfogadtak a többiek, én is jól érzem magam a lányokkal, szóval minden rendben körülöttem.

– Mi a helyzet a pályán betöltött szerepeddel? Elégedett vagy a játékidővel, a teljesítményeddel?

– A pályán töltött játékidőm igazából a teljesítményemhez kötött dolog, azt kapom, amit kiérdemlek. Úgy látom, vannak olyan feladatok, amelyeket nem tudok úgy megoldani, ahogyan azt a szakmai stáb szeretné, ennek is köszönhető az, hogy annyi időt töltök a pályán, amennyit jelenleg. Nincs ezzel egyébként gondom, mert ahhoz, hogy ennél is több játéklehetőséget kapjak, nekem kell jobban teljesítenem. Ez még csak az első félévem ennél a csapatnál, úgyhogy van időm, de azon vagyok, hogy még jobb legyek.

– Hogy egy kicsit már előre is tekintsünk, két nap múlva jön a Kispest, méghozzá egy rangadóra. Mit gondolsz a riválisról?

– Mivel nyáron játszottunk ellenük edzőmeccset, ezért van némi elképzelésünk, annak ellenére is, hogy videózni például még csak ezen a napon fogunk először. Egyértelműen egy gyors kézilabdát játszó csapatról van szó, amely ellen meg kell akadályozni, hogy végig tudják vinni a lerohanásaikat. Védekezésben bőven lesz dolgunk, hiszen elég komplex támadásokat vezetnek, amit bizonyít az is, hogy a mezőnyben ők szerezték a legtöbb gólt.

– Ez lesz az őszi szezon utolsó hazai bajnokija, ilyenkor van bennetek ezzel kapcsolatosan valamilyen különleges érzés?

– A különleges érzés talán az az egészben, hogy szeretnénk jó játékkal, szépen búcsúzni a hazai közönségünktől. Fontos, hogy az utolsó egri bajnokinkat is meg tudjuk nyerni, különösképp, hogy mindezt egy rivális ellen tehetjük meg. Számítunk rá, hogy sokan jönnek ki a csarnokba, mert a téli szünet miatt, most egy darabig utoljára láthatnak minket a szurkolóink. Nekünk ezzel kapcsolatosan az az egy dolgunk van, hogy megháláljuk a támogatásukat, és ismételten bebizonyítsuk nekik, tavasszal is érdemes lesz kijárni a mérkőzéseinkre.


 

Emlékeztető:

NB I/B, kelet, 9. forduló
RBB Zrt Kecskeméti NKSE – Eszterházy SC 25-36

A 10. forduló mérkőzése:
Eszterházy SC (1.) – Kispest NKK (3.)
Eger, Eszterházy-csarnok, november 30., szombat, 18.00.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.28.
(FOTO: Kakuk Dániel + Szántó György, archív)