Kedd este újra Ligakupa

A hazai, hatgólos vereség után, ezúttal a Szent István SE-hez látogatnak Debre Viktor és Rutka Péter tanítványai.


 

Ligakupa, D-csoport, 2. forduló
Szent István SE (1.) – Eszterházy SC (3.)
Monor, november 5., kedd, 18.00.
V.: Héjja Ádám, Kónya Balázs.

 

Nem titok, az Eszterházy SC felnőtt csapatának szakvezetése a kísérletezésre, és olyan játékosok nagyobb játékpercben mért szerepeltetésére használja a Ligakupát, akik a bajnokságban kevesebbszer jutnak szóhoz. Ezt láthattuk a harmadik számú magyar versenysorozat első csoportmérkőzésén, amikor a Szent István SE hat góllal nyert a Leányka úton.

Miután a versenykiírás alapján, a D-csoportból csak az első helyezett jut tovább, viszonylag hamar ki is derült, az egriek nem sok eséllyel pályáznak a negyeddöntős pozícióra, hiszen ahhoz egyrészt oda-vissza le kellene győzni a hármas harmadik tagját, a szintén az NB I/B keleti csoportjában érdekelt Göd csapatát, másfelől pedig a SZISE elleni visszavágón hét találattal kellene nyerni, hogy az egymás elleni összevetésben a mieink álljanak jobban.

A múlt heti, Békéscsaba elleni Magyar Kupa-összecsapás értékelésénél azonban pontosan Debre Viktor jelentette ki, a Ligakupa azt a célt szolgálja, amit felvezetőnkben leírtunk. Mindezek tükrében kedd este is arra számíthatunk, hogy máskor kevesebbet látott felállásban lépnek pályára az egyetemisták, köztük olyan játékosokkal, akik tényleg leginkább a kispadon foglalnak helyet.

Ez a fajta szemlélet több dolog miatt is jó lehet, mondjuk azért, mert egyáltalán nem kell, hogy nyomás legyen a lányokon, kvázi nincs eredménykényszer. A holnap este abból a szempontból is jól jöhet, hogy élesben gyakorolhat a társaság az öt nappal később esedékes bajnoki rangadóra, nem szabad elfelejteni ugyanis, hogy vasárnap a fővárosban négy győzelemmel és két vereséggel rendelkező, a pontvadászatban ötödik helyen álló FTC U19-es gárdája lesz az ellenfél.

Debre Viktort ezúttal a hétvégi felkészülésről, és azért természetesen a keddi riválisról is megkérdeztük. – Nem is kérdés, egyértelműen a hétvégi bajnoki felkészülésének jegyében tervezzük végig játszani a kedd esti meccsünket – fogalmazott honlapunknak a szakvezető.

– Nem titok, hogy a két sorozat közül sokkal fontosabb számunkra a bajnokság, ezért a Ligakupa-meccs tényleg arra lesz jó, hogy beépítsük a heti munkánkba. Természetesen, ami a lehetőségeinket illeti, próbálunk jó mérkőzést játszani, ezen belül jó eredményt elérni, de ezen a találkozón inkább a fiataloknak szeretnék lehetőséget adni. Pontosan azért jó nekünk ez a sorozat, mert itt bátran hozzá lehet nyúlni utánpótláskorúinkhoz, én pedig bízom benne, hogy ezek a lányok meccsről meccsre egyre ügyesebben mozognak majd a felnőttek mezőnyében.

 

 

Fenyves Balázs, 2019.11.04.
(FOTO: Lénárt Márton, archív)