Kemény decemberi program

Az év utolsó hónapja is „melósan” telik felnőtt együttesünknél, amelybe három edzőmeccs még biztosan belefér.


 

Nem a megszokott menetrend alapján zajlik az Eszterházy SC felnőtt csapatának téli felkészülése, de ezt már az elmúlt napokban is pedzegettük több alkalommal is. Azzal, hogy a társaság a K&H Ligában kezdte el az őszi szezont, alapvetően változott meg a mieink versenynaptára, persze, csak az eddigi évek tükrében.

Merthogy az élvonalbeli pontvadászat a Franciaországban zajló Európa-bajnokság miatt jelenleg is szünetel, ám miután itt alapvetően nincs akkora szünet, mint az NB I/B-ben, január első napjaiban már folytatódik is a menetelés. Így aztán nagyjából másfél hónapos pauza alatt kell felkészülnie a folytatásra az újoncnak, hogy minél több olyan mérkőzést láthassunk, mint Békéscsabán.

Ami az eddigi utolsó forduló óta eltelt időszakot illeti, az elmúlt hetet tölthette pihenéssel a társaság, hétfőtől pedig már újból felgyorsult az élet a Leányka úton. Csütörtök este, egy, a Szent István SE ellen lejátszott (és megnyert) felkészülési mérkőzés is be lett iktatva a programba, amiből a decemberi időszakban még három lesz.

– Legközelebb pénteken az Érd ellen, majd a következő hetekben a Vác, és a Debrecen ellen is megmérkőzünk, vagyis nem töltjük haszontalanul az évből hátralévő napokat sem – fejtette ki érdeklődésünkre az Eszterházy SC csapatvezetője, és másodedzője, Rutka Péter.

– Elméletileg még az is benne van a pakliban, hogy a két ünnep között, 28-án játszunk egy „visszavágót” is a Szent Istvánnal, de az csak a jövőben fog kiderülni, össze jön-e a találkozó. Ezek a napok egyébként teljes mértékben a fizikális felkészülésről szólnak. Az első három hét így kicsit szenvedős lesz a lányoknak, amiből még kettő hátra van. Kell is a jó kondíció, mert januárt mindjárt egy nagyon kemény meneteléssel kezdjük, hiszen egy hét alatt mérkőzünk meg a Győr, Fradi, Kisvárda hármassal. Természetesen szeretnénk megfelelni ezeken az összecsapásokon is, de nekünk majd a februári időszak lesz különösem kiemelt, akkorra kell kihegyeznünk a csúcsformánkat. Reményeink szerint, az őszi szezont majdnem teljes egészében kihagyó Pados Mónika, Kuti Bettina kettős is teljesen terhelhető állapotba kerül addigra, amit mondani sem kell, hogy mennyire várunk, hiszen ezzel a két játékossal sokat javulnának a variációs lehetőségeink.

Rutka Péter elmondása alapján tehát egyáltalán nem élnek manapság könnyű napokat Borbély Mártáék, akiknek az ünnepek sem telnek majd túl sok pihenéssel. Mint azt érdeklődésünkre megtudtuk, a 2018-as utolsó tréninget december 22-én tartja az egri szakvezetés, de 27-én délelőtt már újból az Eszterházy-csarnokban lesz jelenés. Szilveszter előtt aztán 29-ig kell edzeni, majd január 2-tól már ismét teljes üzemmódban, hiszen 2019 ötödik napján már érkezik a világ legjobb csapata, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC


 

Az Eszterházy SC decemberi felkészülési mérkőzéseinek időpontjai:

Eszterházy SC – Érd
Eger, Eszterházy-csarnok, december 7., péntek, 17.00.

GVM Europe-Vác – Eszterházy SC
Vác, december 13., csütörtök, 15.30.

Eszterházy SC – DVSC-Schaeffler
Eger, Eszterházy-csarnok, december 21., péntek, 16.00.

 

 

Fenyves Balázs, 2018.12.02.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)