Kétszer jó negyedóra

Szegeden a félidők első feleiben nyújtott jó teljesítmény is elegendőnek bizonyult ifjúsági csapatunk magabiztos győzelméhez.


 

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódott a bajnokság az Eszterházy SC ifjúsági együttesének, a másodosztály negyedik fordulójában ezúttal ugyanis a Kézilabda Szeged SE volt az ellenfél.

A vasárnap délutáni ütközet jól kezdődött, és szerencsére remekül is zárult, amivel idénybeli második győzelmét könyvelhette el Lakatos László alakulata. – A bajnokságban eddig a miénkhez hasonló teljesítményt nyújtó csapathoz látogattunk, ennek ellenére győzelmet vártam magunktól, mint minden eddig lejátszott mérkőzésen – kezdte összegzését az egriek edzője.

– Jól kezdtük a találkozót, Barta Kata remekül védett, míg a nyitott védekezésből sok labdát szereztünk. Az első negyedórában szinte csak gyors befejezésekből lőttük a gólokat, és mindössze hármat kaptunk. A játékrész második felében már nem voltam ennyire elégedett a hátsó alakzattal, de ennyi idő alatt a tizenegy kapott gól vállalható idegenben.

Térfélcsere után a tizenötödik percig megint magas színvonalon kézilabdáztunk, az utolsó negyedórában azonban megint figyelmetlenül, és fegyelmezetlenül játszottunk. A győzelemhez gratulálok a lányoknak, magasabb célok eléréséért viszont az egész mérkőzésen tartani kell a jó teljesítményt.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Leány ifjúsági II. osztály, 4. kelet,
Kézilabda Szeged SE – Eszterházy SC 28-38 (11-20)
Szeged, Városi stadion, 30 néző.
V.: Dusan M., Nádasdi Á.
ESC: BARTA K. – ZÁKÁNYI B. 5, TÓTH A. 5, JURMANN 5, Romány 5, Dohány V. 5, Nagy E. 3. Cs.: LÉNÁRT E. 3, Csomós A. 2, Kovács D., Kóczián E. 1, Losonczi A. 2, Szendrődi L. 1, Szabó K. 1. Edző: Lakatos László.

 

A 4. forduló további eredményei:

Szeghalmi NKC – ENUSE 47-27
FKSE Algyő – Debreceni Sportcentrum SI 34-23
Gödi SE – Óbudai KSI 22-38
Tempo KSE – DKA 23-28
DVSC Schaeffler II. – Kazincbarcikai KSE 39-27

 

 

Fenyves Balázs, 2021.10.18.
(FOTO: Balogh Tibor)